Nincs engedélyezve a javascript.
Greta vagyok

Greta vagyok

Egy új, zöld nemzedék kiáltványa

2 499.- Ft
1 874.- Ft
-25%
94 Pont
Illusztrátor:
Fordító:
Oldalszám:
128
Olvass bele
Ismerd meg GretaThunberget, a kamasz lányt, aki egymaga majdnem kétmillió kortársát vitte az utcára egy péntek reggel Sydney-től San Franciscóig, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy közös összefogással hogyan változtathatjuk meg a visszafordíthatatlannak tűnő klímaváltozást. "Itt mindenki Greta". Ez egy új, világméretű közösségvállalást fejez ki. Egy félelmet nem ismerő lány felébresztette és megjelenítette egy egész nemzedék lelkiismeretét, s ma már fiatalok százezrei vallják a tudományosságnak, a Föld tiszteletben tartásának és a környezeti egyensúly megóvásának egyetemes elveit. „Nem reményre van szükségünk, hanem cselekvésre. Ha cselekszünk, csak akkor reménykedhetünk újra.” – Greta Thunberg aktivista, az alternatív Nobel-díj kitüntetettje, a Nobel-békedíj jelöltje, 16 éves.

A tudományos kutatásokra és statisztikai adatokra támaszkodó könyvből megérthetjük, milyen folyamatok mennek végbe a bolygónkon.

Mit jelent az éghajlatváltozás? Milyen következményekkel jár a jelenben és főleg a jövőben? Mit kell tenniük a kormányoknak, és mit tehetünk mi azért, hogy feltartóztassuk a folyamatot?
Rövid fejezetekkel, naprakész adatokkal és remek illusztrációkkal ez a könyv tudományosan pontos, mégis közérthető látleletet ad ama tíz és száz év közötti olvasóknak, akik meg akarják ismerni Greta, a fiatalok és a kutatók szigorú intelmeinek okait. Nélkülözhetetlen információkat kapunk ahhoz, hogy kezelni tudjuk az általános kételkedést, felkészülten és eltökélten, követve a Green Nation mozgalom értékeit: a tudományt, az igazságosságot és az elkötelezettséget.

Fenntartható könyv a fenntarthatóságról gyerekeknek

Október 31-én jelenik meg a Greta vagyok - Egy új, zöld nemzedék kiáltványa című könyvünk.

A kötet nem csak témája miatt újszerű és különleges.
A kivitelezésben is törekedtünk rá, hogy megerősítsük a könyvben foglalt üzenetet: a környezettudatos gondolkodás és cselekvésfontosságát.
Cselekedtünk.
Könyvünket FSC papírra, klímasemleges nyomással, az Alföldi Nyomdában állítjuk elő.
De mit is jelent ez?
A Forest Stewardship Council - Erdő Gondnoksági Tanács - egy nonprofit szervezet, mely a felelős erdőgazdálkodással foglalkozik.
Az FSC engedéllyel kitermelt fákat egyenként válogatják, pótlásukról szigorú előírások szerint gondoskodnak, figyelembe véve a biológiai fajgazdagságot és az ökológiai egyensúly fenntarthatóságát.
Az FSC rendszerben nem csak a fák és az erdők előírások szerinti kezelése fordítanak fokozott figyelmet, de a dolgozókra és a környékbeli lakosságra is.
Az előírások minden országban igazodnak a helyi sajátosságokhoz és jogszabályi háttérhez.
A klímasemleges nyomtatás során a felmerülő elengedhetetlen CO2-kibocsátás egy nemzetközileg elismert klímavédelmi projekt keretében kerül kiegyenlítésre.
A klímavédelmi projektek az erdők és a megújuló energiaforrások telepítésével jelentős mértékben csökkentik az üvegházhatást.
A független szervezetek, mint a TÜV, SGS vagy a PwC,ellenőrzik a megtakarítás pontos mértékét.
A projektszervező ezekből a CO2-megtakarításokból hiteles módon finanszírozza a projekteket.

Olvass bele
1 előnézet
Beleolvasok
Kapcsolódó cikkek
2 cikk
Megnézem
Kapcsolódó írások

Hozzászólások