Nincs engedélyezve a javascript.

A kis Nicolas – Eljött a boldogság ideje!

2022. december 21.
5508_a_kis_nicolas_eljott_a_boldogsag_ideje-1.jpg

A világ egyik legismertebb francia gyerekkönyv-sorozatának címszereplője ezúttal az egész családot lenyűgöző animációs filmben elevenedik meg. A kis Nicolas varázslatos vizuális stílusával messzemenőkig hű Jean-Jacques Sempé karikaturista és René Goscinny író még eredetileg az 1950-es években indult sorozatához, és biztosan rabul ejti a közönségét – ahogyan tette azt Cannes-ban, majd a világ legrangosabb animációs mustráján, Annecy-ben is, ahol egyenesen a fesztivál fődíját érdemelte ki.

lpn1.jpg

A kis Nicolas – Eljött a boldogság ideje! Goscinny és Sempé életébe enged betekintést, miközben megelevenedik a csínyekre állandóan kapható francia kisfiú, Nicolas. A rajzolt karakter nem csak kedves grafikaként létezik, hanem útitársa, barátja lesz a két alkotónak. Az egész család számára lenyűgöző film hűen visszaadja az eredeti könyvek hangulatát, miközben mind a történelmi, mind az alkotók személyes élményei alapján ismerjük meg a művek keletkezését.

December 25-én premier előtti vetítés, 28-án pedig különleges premier előtti vetítés és játszóház is várja a rajongókat és érdeklődőket! Részletek az eseményekről itt

A kis Nicolas

A kis Nicolas

René Goscinny
Móra Könyvkiadó, 2021.11.17.
A kisiskolás Nicolas és osztálytársai igazi ártatlan gyerekek. Olykor talán kissé elevenek, kissé szófogadatlanok, de hogy jó szándékúak, ahhoz nem férhet kétség.
Nicolas az iskolában

Nicolas az iskolában

René Goscinny
Móra Könyvkiadó, 2022.04.05.
Az iskolába a haverok miatt érdemes járni. A kis Nicolas tudja ezt jól, ezért aztán nagyon szereti az iskolát, különösen a tízperceket. Ámbár náluk az órák sem sokban különböznek a szünetektől, a tanító néni, az igazgató és Tüktoj, a felügyelő tanár sokat tudna erről mesélni…