Nincs engedélyezve a javascript.

Anyát megoperálták

Gyermekien derűs az a hang, ahogyan Tóth Krisztina kislány hőse a betegségről beszél. Ha valamelyik szülő megbetegszik, az nehezen feldolgozható trauma a gyerek számára. Erről lehetne szomorúan írni, de a szerző inkább viccesen, a tőle megszokott friss szemlélettel közelít ehhez a tabutémához is.
Korcsoport:
6+
Kategória:
Mesék
Megjelenés:
2015.
Oldalszám:
48
Szállítás:
2-4 munkanap
Raktári kód:
MO2735
EAN:
9789631199321
Kötésmód:
keménytáblás
Tömeg [g]:
250
Eredeti ár:
2 499 Ft
Online ár:
2 049 Ft

Árakkal kapcsolatos információk


A webáruházunkban (mora.hu) felsorolt árak csak az itt értékesített termékekre vonatkoznak.


Eredeti ár: a könyvre nyomtatott ár, a kiadó által ajánlott fogyasztói ár, ami megegyezik a bolti árral (bolti akciók esetét kivéve)


Online ár: csak saját webáruházunkban (www.mora.hu) leadott megrendelés esetén érvényes


Bevezető ár: az első megjelenéshez tartozó kedvezményes ár (előrendelés esetén érvényes)


Kedvezményes ár: a Móra által egyedileg kalkulált kedvezményes ár, amely csak meghatározott időszakokra érvényes

Mennyiség:
41 pont
Leírás
Gyermekien derűs az a hang, ahogyan Tóth Krisztina kislány hőse a betegségről beszél. Ha valamelyik szülő megbetegszik, az nehezen feldolgozható trauma a gyerek számára. Erről lehetne szomorúan írni, de a szerző inkább viccesen, a tőle megszokott friss szemlélettel közelít ehhez a tabutémához is.
„Mindenki ott volt, amikor anya hazajött, mintha születésnapot ünnepeltünk volna. Mondtam is a nagypapának, hogy kár, hogy nincs ma szülinap, mert olyan szépen összejöttünk.
Nagypapa azt mondta, hogy bizonyos értelemben ez is egy szülinap, anya újjászületett.
A felnőttek mindig akkor mondják azt, hogy bizonyos értelemben, ha valami egyáltalán nem az, aminek nevezik. Vagyis nem volt torta.”

Gyermekien derűs az a hang, ahogyan Tóth Krisztina kislány hőse a betegségről beszél. Ha valamelyik szülő megbetegszik, az nehezen feldolgozható trauma a gyerek számára. Erről lehetne szomorúan írni, de a szerző inkább viccesen, a tőle megszokott friss szemlélettel közelít ehhez a tabutémához is. Elmagyarázza a gyerekeknek, hogy mit jelent egy daganat, hogy a betegségből meg lehet gyógyulni, és hogy mindenről lehet, sőt kell is beszélgetnünk. Humoros könyv, amely megmutatja, hogyan vészelhetünk át egy családi válságot, hogyan értethetjük meg a kicsikkel, hogy semmi sem félelmetes, ha mi, felnőttek világosan és tisztán beszélünk róla.

A Népszabadság hétvégi mellékletében /2015. június 7./ a Könyvheti gyerekkönyvek között
Both Gabi az Anyát megoperálták című könyvről is írt:

Tóth Krisztina nem véletlenül az egyik legolvasottabb és legjobb kortárs író. Az ő írói hangja remélhetőleg a gyerekirodalom területén is messzire hallatszik majd. A minden felesleges sallangtól megfosztott szöveg egy kislány nézőpontjából meséli el anyja betegségét. Megrendítő és mégis felszabadító ez az írás. Tóth Krisztina iróniával leplezi a mélységes érzelmeket, melyeket valószínűleg minden olvasó megtalál majd a kötetben. Nem is akarok semmi mást írni erről a rövid történetről, melyet Hitka Viktória visszafogott és épp a szöveghez illő képei kísérnek, csak annyit, hogy ez az egyik legjobb szöveg, amit életemben olvastam. Így érdemes beszélni a gyerekekhez, így érdemes beszélni a betegségről, így lehet érdemes figyelni a világot, ahogyan azt Tóth Krisztina teszi.
Ezek is érdekelhetnek!
Kapcsolódó cikkek
Kapcsolódó cikkek
2 cikk
Megnézem
Kapcsolódó kiadványok