Nincs engedélyezve a javascript.

Első lépések a magyar kultúra felé

2020. január 22.
mora70_magyar_kultura_napja_webhir_kicsi-1.jpg

Mikor a kisbabát dalokkal, mondókákkal szórakoztatjuk, a térdünkre ültetjük, és szüleinktől, nagyszüleinktől tanult ritmusos verseket ismételgetve játszunk vele, mikor a kisgyermekekkel keménytáblás könyvekben kukucskálunk, lapozókban, képeskönyvekben követjük végig mesehősök útját újra és újra, nem is gondolunk bele, hogy ekkor is járni tanítjuk. Járni: a magyar kultúra világában.

Több kutatás mutatott rá, hogy azok a gyerekek, akiknek rendszeresen, akár csecsemőkoruktól olvasnak, iskolás korukra 1,5-2 éves előnyre tesznek szert azokkal szemben, akiknek szülei nem fektetnek hangsúlyt a közös olvasásra.

A 70 éves Móra Kiadó a kezdetektől törekedett rá, hogy partnere legyen a szülőknek, nagyszülőknek, nevelőknek. Mindvégig a magyar irodalom és képzőművészet kiemelkedő alkotóival és elkötelezett szerkesztőivel dolgozott azért, hogy már a legkisebbek is minőségi kiadványokkal barátkozhassanak. Hogy olyan könyvek vegyék őket körbe, amik irodalmi és esztétikai szempontból is megmutatják azt az értéket, amit a könyv képvisel.

Fontos, hogy a jó könyvek mindenkihez eljussanak. Ezért is támogatunk évről évre oktatási intézményeket, könyvtárakat, jótékonysági szervezeteket, hiszen hatalmas segítséget nyújtanak abban, hogy azokhoz is eljusson a minőségi gyermek- és ifjúsági, valamint ismeretterjesztő irodalom,akik nem engedhetik meg maguknak, hogy rendszeresen könyvet vásároljanak.

70. születésnapunk alkalmából egy célzott akció keretében szeretnénk könyvekkel támogatni oktatási intézményeket.

Minden hónap 3. hetében tesszük közzé a felhívást rajongói oldalunkon, ahol várjuk követőink javaslatait, mely intézmény kapja abban a hónapban a könyvcsomagot.

Az első ilyen felhívást a magyar kultúra napján, január 22-én tesszük közzé.

Előre is köszönünk minden javaslatot, és bízunk benne, hogy a támogatás minden alkalommal örömet okoz majd, és segít egy lépéssel még közelebb kerülni a magyar kultúra szeretetéhez.