Nincs engedélyezve a javascript.

Megrendelési és szállítási feltételek

2023. április 2.

1. Regisztráció

 

Webáruházunk legkényelmesebb használatához Vásárlóink regisztrálhatnak honlapunkon mint: Egyéni Vásárló: ha magányszemélyként vásárol; Intézményi Vásárló: ha az alábbi Intézményként vásárol: bölcsőde, óvoda, iskola, könyvtár és ezeket az intézményeket fenntartó alapítványok. A Vásárló a regisztráció során megadott adatokat bármikor módosíthatja. Adatainak kezeléséről az Adatkezelési és Adatvédelmi Tájékoztatóban olvashat. Az online vásárlás regisztráció nélkül is lehetséges. Ebben az esetben csak a teljesítéshez szükséges számlázási és szállítási adatokat kell megadni

2. Megrendelés

 

Vásárló a megrendelni kívánt könyvet a „Kosárba” ikonra kattintva választja ki. A kosár tartalmát folyamatosan nyomon követheti, itt beállíthatja a megrendelés darabszámát, és el is távolíthatja bármelyik kiadványt a kosárból.

A „Megrendelem” gombra kattintva a rendszer a számlázási adatokat kéri. A rendszer automatikusan felajánlja a regisztrációkor megadott adatokat, amelyeket szükség esetén megváltoztathat.A következő lépésben a szállítási adatok kitöltésére kerül sor. A rendszer itt is felajánlja a regisztrációkor rögzített adatokat, amelyeket szükség esetén megváltoztathatja.

A továbbiakban Vásárló kiválasztja a megrendelés átvételének módját az alábbi lehetőségek szerint:

  • Házhoz szállítás Magyarországon GLS Futárszolgálattal
  • Szállítás GLS Automata / CsomagPontra és GLS futárszolgálattal Automatába és CsomagPontra
  • Személyes átvétel – Móra Book Point (a Móra Kiadó Mintaboltja) A következő lépésben ellenőrizheti a kosár tartalmát, a számlázási és szállítási adatokat. Ha változtatni szeretne a megrendelésen, visszalépéssel megteheti.
  • Szállítás a Magyar Posta igénybevételével házhoz, MPL automatába vagy MPL csomagpontra
    (csak magánszemély vásárlók részére, 5.000 Ft/csomag, szállítási idő 5-7 munkanap, fizetés előre utalással): Kérjük vegye fel a kapcsolatot a Móra Kiadó Ügyfélszolgálatával:

A „Megrendelem” gombra kattintva, küldi el megrendelését, az azonnali feldolgozás miatt módosítást nem tudunk elfogadni. A postai szolgáltatás igénybevétele levelezésen keresztül történik. Ha a megrendelt termék nem áll rendelkezésre, a Kiadó a vevőt erről haladéktalanul tájékoztatja, és az esetlegesen interneten előre kifizetett ellenértéket visszautalja a vevő részére a tájékoztatást követően legkésőbb 8 munkanapon belül.

Átvételi módok

1. GLS futárszolgálat (csak belföldön)

 

A csomagokat a GLS Futárszolgálat munkatársai munkanapokon, előzetes értesítés után (emailben vagy telefonon) szállítják a megadott címre. Így kérjük, olyan helyet jelöljön meg, amelyen 8 és 17 óra között elérhet. Szállítás várható ideje: 2-4 munkanap. Kiemelt időszakokban (online raktárvásár, készletkisöprés) a szállítás várható ideje 4-7 munkanap, illetve arra az esetre, ha tényleges készletünk eltérne a nyilvántartástól -hibás, hiányzó termék stb.-, a szállítási idő változtatásának jogát fenntartjuk.

2. GLS Automata/CsomagPont

 

A GLS CsomagPontok csomag átvevőhelyek. Magyarországon 200 településen több mint 600 GLS CsomagPont üzemel, ahová a kézbesítés kérhető. A megrendelés során egy legördülő menü segítségével választható ki a legalkalmasabb átvételi pont. A GLS Futárszolgálat értesítést küld e-mailben vagy telefonon a csomagpontra történt elhelyezést követően.
Maxiális csomagméret: 44 cm széles, 75 cm magas, 61 cm mély. 

3. Foxpost

 

Az ország közel 300 településen üzemelő Foxpost automatába történő szállítás. A megrendelés során egy legördülő menü segítségével választható ki a legalkalmasabb átvételi pont. A rendszer értesítést és  útmutatót küld e-mailben vagy telefonon a csomag automatába történt elhelyezést követően. 

4. Személyes átvétel

 

MÓRA BOOK POINT, a Móra Kiadó Mintaboltja (Corner Six Irodaház földszintjén)
1066 Budapest, Jókai u. 6.
Tel.: (06-1) 9999-568
Aktuális nyitvatartás: https://mora.hu/hir/mora-mintabolt


Megrendelését az átvételkor fizetheti készpénzzel vagy bankkártyával. Az átvételi helyre érkezett  csomagról elektronikus értesítést küldünk. Az értesítés kiküldésétől számítva 8 nap áll rendelkezésre a könyvek átvételére. A megrendelés visszaigazolását kérjük, vigye magával.


Szállítás várható ideje: 2-4 munkanap, szállítási díjat nem számítunk fel. Arra az esetre, ha tényleges készletünk eltérne a nyilvántartástól (hibás, hiányzó termék stb.), a szállítási idő változtatásának jogát fenntartjuk.

5. Szállítás a Magyar Posta igénybevételével házhoz, MPL automatába vagy MPL csomagpontra

 

Ez a kiszállítási mód csak magánszemély vásárlók részére vonatkozik. 5.000 Ft/csomag, a szállítási idő 5-7 munkanap, fizetés előre utalással. Amennyiben ezzel a lehetőséggel kíván élni, kérjük  vegye fel a kapcsolatot a Móra Kiadó Ügyfélszolgálatával:

6. Szállítás külföldre

 

Külföldi címre futárszolgálattal szállítunk partner cégünk tarifái szerint. A kiválasztott könyvekre a megrendelést honlapunkon keresztül fogadjuk. A szállítási költség a célország és a csomag súlya alapján kerül megállapításra, ami a megrendelés során az ország megadásánál kerül kiszámításra. Az Európai Unión kívüli országból érkező megrendelések esetében, kérjük a vásárlókat, hogy lépjenek velünk kapcsolatba a könyvek listájának megküldésével az ugyfelszolgalat@mora.hu e‐mail címen keresztül.

Késedelmes szállítás

 

A Kiadó hibáján kívül bekövetkezett késedelmes szállításból eredő károkért a Kiadó felelősségre nem vonható.

Szállítási díjaink

 

Utánvétes megrendelés esetén (személyes átvétel választásakor is) 299.- Ft kezelési költséget számítunk fel.

1. Magánszemélyeknek

 

GLS Futárszolgálattal házhozszállítás esetén:
Egyéni vásárlóinknak:
6.000.- Ft megrendelési értékig bruttó 1.699.- Ft,
6.001.- és 14.000.- Ft megrendelési értékig bruttó 1.499.- Ft,
14.001.- Ft feletti vásárlás esetén ingyenes


GLS Futárszolgálattal GLS Automata / CsomagPontra
Egyéni vásárlóinknak
14.000.- Ft megrendelési értékig bruttó 1.249.- Ft,
14.001.- Ft feletti vásárlás esetén ingyenes
Maxiális csomagméret: 44 cm széles, 75 cm magas, 61 cm mély. 


Foxpost csomag automatába
Egyéni vásárlóinknak
14.000.- Ft megrendelési értékig bruttó 990.- Ft,
14.001 Ft feletti vásárlás esetén ingyenes

 

MPL automata / MPL csomagpont
Egyéni vásárlóinknak
5.000.- Ft,/csomag

 

2. Intézményi vásárlóknak

 

A szállítási díj a súly függvényében, a velünk szerződött csomagszállító partnerünk árai alapján kerül kiszámításra:
0 – 20 kg-ig 2.790.- Ft
20 – 30 kg-ig 3.730.- Ft
30 – 40 kg-ig 4.680.- Ft


GLS Csomagpontra történő rendelés esetén:
0 – 20 kg-ig 2.260.- Ft
20 – 40 kg-ig 2.790.- Ft

3. Személyes átvétel

 

A Móra BookPoint Mintaboltban (1066 Budapest, Jókai u. 6.) ingyenes!

Kiadó fenntartja a jogot a szállítási díjak megváltoztatására.

Fizetési lehetőségek

 

  • Online bankkártyás fizetés megrendeléskor
  • Utánvéttel a futártól való átvételekor (készpénzben vagy bankkártyával)
  • GLS Automata / CsomagPont: helyszínen készpénzben (esetenként bankkártyával)
  • Móra Book Point (személyes) átvétel esetén: készpénzben vagy bankkártyával
  • MPL automata/MPL csomagpont esetén előre utalás
  • Átutalással csak intézményi megrendelők fizethetnek

 

Kuponokkal kapcsolatos általános szabályok

 

Egy vásárláshoz egy kupon használható fel, függetlenül a kupon kiállításának jogcímétől és típusától, tehát több kuponkedvezmény egymással nem vonható össze. A kuponok részletes beváltási szabályai mindig az adott kuponon és/vagy a beváltás idején éppen futó akciók szabályzatában találhatóak.

A meghatározott értékre szóló kupont a beváltás alkalmával teljes értékben fel kell használni, rész felhasználás/beszámítás nem lehetséges. A beváltás során fel nem használt (nem levásárolt) rész elvész.
Az értékre szóló kupon pénzre nem átváltható, pénzt visszafizetni nem tudunk.

 

Kuponkedvezmény csak a Móra Kiadói csoport termékeire érvényes, azon termékeknél, melyekre ebbe nem esnek bele, a termékoldalon információként megjelenik: Erre a termékre kupon nem használható fel

WEBÁRUHÁZUNKBAN A HAGYOMÁNYOSTÓL ELTÉRŐ TARTALMÚ KÖNYVEKET IS ÁRUSÍTUNK!

Elállás

 

A 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet értelmében a vásárló indoklás nélkül elállhat a vásárlástól a kézhezvételtől számított 14 munkanapon belül. Kézhezvételi időpont a bolti átvétel esetében a rendelés bolti átvételének időpontja, házhoz szállítás esetében a futártól történő átvétel időpontja. Ezek a bolti blokkal/számlával, ill. a futártól kapott nyugtával bizonyíthatók. 


Az elálláshoz egyértelmű elállási nyilatkozatát e-mailben az ugyfelszolgalat@mora.hu vagy postai útona Móra Kiadó címére (1066 Budapest, Jókai u. 6.) küldje. Elállás esetén Vásárló köteles a terméket indokolatlan késedelem nélkül, legkésőbb az elállási nyilatkozat közlésétől számított 14 napon belül a Móra Kiadó Mintaboltjának címére (1066 Budapest, Jókai u. 6.) visszaküldeni.


A beérkezést követő munkanapon elindítjuk a visszaküldött termék(ek) vételárának megtérítését. Elállás esetén a vásárlót kizárólag a termék visszaküldésének költsége terheli. A fogyasztó felel a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használatból eredő értékcsökkenésért.

A visszatérítés nem érvényes a szállítási költségre, utánvéttel visszaküldött csomagok átvételére nincs lehetőségünk. Nem gyakorolhatja az elállási jogot hang-, illetve képfelvétel vásárlása esetében, ha a csomagolást felbontotta.

 

A Kiadó követelheti az áru nem rendeltetésszerű használatából fakadó károk megtérítését.

Reklamáció – Kapcsolat

 

Az egyértelműen a nem megfelelő szállításból eredő sérülések miatti reklamációt csak a Futárszolgálattal történt szállítás esetén tudunk fogadni. Amennyiben a csomagolás szemmel láthatóan sérült, a futár jelenlétében bontsa ki a csomagot, és ellenőrizze annak tartalmát. A sérült csomagolásról és az ebből fakadó kárról a futárral jegyzőkönyvet kell felvenni, és azt hozzánk továbbítani a megrendelési számmal együtt.

A Magyar Posta által szállított csomagokért ilyen felelősséget nem vállalunk.

A visszaküldött, egyértelműen nyomdai hibás termékeket 4 munkanapon belül kicseréljük. Amennyiben nem áll rendelkezésre hibátlan termék, a termék árát visszatérítjük. Amennyiben egyéb problémák merülnek fel a csomaggal kapcsolatban (nem a rendelt árut kapta, nem – az összesítés során és a tájékoztató e-mailben feltüntetett – megfelelő összeget fizette, stb.) kérjük, jelezze ügyfélszolgálatunkon, ahol munkatársunk munkanapokon 9 és 15 óra között áll rendelkezésére. 


Fogyasztói jogvita esetén a fogyasztó lakóhelye vagy tartózkodási helye szerint illetékes békéltetőtestületekhez fordulhat.