Nincs engedélyezve a javascript.
Bartos Erika
Bartos Erika
Szerző
Bartos Erika az elmúlt évtized elhivatott magyar gyermekkönyv írója és illusztrátora. Meséivel megnyugtató, harmonikus világot közvetít, történeteit maga illusztrálja. Verseit több zenekar is megzenésítette, klasszikus gyerekkari kórusművet is komponáltak szövegeire.
Bogyó és Babóca sorozatából rajzfilm is készült, mely a rendszerváltás óta az első magyar animációs mesesorozat. Szintén a Bogyó és Babóca sorozattal kelt életre tíz éves csend után a magyar diafilmgyártás, ez volt az első diafilm, melyet digitális technikával gyártottak.
Legújabb sorozata a Brúnó Budapesten, amelyben a fővárost mutatja be a legkisebbeknek. Az építészmérnök végzettségű meseíró egy kedves történet és részletgazdag rajzok segítségével kalauzolja végig az óvodáskorú olvasót Budapest nevezetes helyszínein. Hatkötetesre tervezett sorozat köteteihez A foglalkoztatófüzet is készül/készült.
Pályája kezdetétől fogva aktívan foglalkozik speciális szükségletű, vagy súlyos betegségben szenvedő gyermekekkel. Könyvei sokféle nehézséggel küzdő gyermeknek hoztak már örömöt, sokrétű karitatív tevékenységéért miniszteri elismerésben is részesült, illetve a Máltai Szeretetszolgálat és a Vöröskereszt oklevelét vehette át. Művei több nyelven megjelentek, meséinek egy része Braille nyomtatásban és jelnyelven is elérhető.
Bartos Erika eredetileg építészmérnök, kiemelkedő eredménnyel végzett a Budapesti Műszaki Egyetemen. Építész végzettsége mesekönyveiben is észlelhető, 2016-ban pedig - kilépve a mesekönyvek világából - két építészeti témájú albumot is közreadott: Budapest rajzban címmel. Munkáját számos díjjal ismerték el. http://www.bartoserika.hu www.bartoserika.hu http://www.segitokonyvek.hu www.segitokonyvek.hu DÍJAK 2018: Janikovszky Éva-díj, kiemelkedő gyerekirodalmi munkásságának elismeréséként 2016: A Bogyó és Babóca – Évszakok társasjáték elnyerte az Ország Játéka címet 2016: Aranykönyv-díj a Bogyó és Babóca buborékot fúj kötetért 2016: A Magyar Vöröskereszt elismerő oklevele 2015: Pro Familiis díj az Emberi Erőforrások Minisztériumától, a kimagasló szakmai tevékenységért 2015: A Magyar Máltai Szeretetszolgálat oklevele az Őrangyal mesekönyvért, a nagyvonalú felajánlásért és önzetlen támogatásért 2014: A Szabadkai Nemzetközi Bábszínházi Fesztivál Oklevele 2014: Pagony Vándortoll a kortárs gyerekirodalom terén nyújtott meghatározó és egyedülálló alkotói tevékenységéért, 10 éve töretlen munkásságáért 2013: Az Emberi Erőforrások Minisztériumának elismerő oklevele a példamutató önkéntes tevékenységért 2013: Múzeumbarát elismerés Székelyudvarhelyről a Bogyó és Babóca bábkiállításért 2013: Pro Civitate kitüntetés Pécs városától a kiemelkedő írói és sokrétű egyéb teljesítményért 2013: A Bogyó és Babóca rajzfilm Premio Cartoon Kids díjat nyert Olaszországban 2013: A Bogyó és Babóca rajzfilm elnyerte a Kecskeméti Filmfesztivál közönségdíját 2012: A Bátorságpróba című mesekönyv elnyerte az Astellas különdíját 2012: A Hoppla meséi könyv elnyerte a Magyar Turizmus Zrt. elismerését 2012: Isztambuli Könyvfesztivál: Plakett a gyerekeknek nyújtott olvasás-élményért 2011: A Bogyó és Babóca rajzfilmmel a Kedd Stúdió elnyerte a Jiangyini Nemzetközi Gyerekfilm-fesztivál Legjobb Rövidfilm díját 2010: Első helyezés a "Tíz év ötven legjobb könyve" szavazás közönséglistáján az Anna, Peti és Gergő mesekönyv-sorozatért 2007: Elismerés a Születés Hete létrehozásában való önzetlen közreműködésért 1998: Diplomadíj Budapest Főváros Önkormányzata Főpolgármesteri Hivatalától 1997: A Magyar Építész Kamara díja

1997: A Szilárdságtani és Tartószerkezeti Tanszék oklevele a kiemelkedő teljesítményért 1996: Az Építészettörténeti és Elméleti Intézet díja a templomrekonstrukciós tervért 1996: Az ÉVOSZ hallgatói díja, a Középületépítő Rt. Különdíja

1996: A BME Építészmérnöki kar Dékáni Hivatalának elismerése a kiemelkedő tanulmányi eredményért
Hallgass bele
2 audió
Belehallgatok
Nézz bele
13 videó
Belenézek
Kapcsolódó cikkek
20 cikk
Megnézem