Nincs engedélyezve a javascript.
Lonovics Zoltán
Lonovics Zoltán
Illusztrátor

Lonovics Zoltán

a Gilbert-sorozat szerzője és illusztrátora

A MOME-én szerzett tervező grafikusi diplomát, tíz éve a The Room magazin Art Direktora, jelenleg a Krea Művészeti Iskola tanára és a Móra Kiadó művészeti vezetője.

„Gilbert alakját kicsit saját magamról és mai bloggerekről mintáztam. Fő célom az volt, hogy a sorozatom tanácsadó és ízlésformáló szerepet is betöltsön.”

A könyvsorozat célja, célközönsége

A szerző egy kortárs karakter segítségével mutatja be a különböző stílustörténeti korokat, irányzatokat és tárgykultúrát, valamint az aktuális trendeket is. A főszereplő Gilbert, a fiatal és vagány divatblogger, aki igazi modern figura: otthonosan mozog a művészetekben, használja az internet adta lehetőségeket, szeret utazni a világban, és ezt be is mutatja saját Instagram-oldalán.

Gilbert egyik fontos célja, hogy meggyőzze a fiatal lányokat és fiúkat arról, hogy nem érdemes versengeniük az idealizált sztárokkal, hanem inkább érdemes saját stílust kialakítaniuk, amellyel ki tudják fejezni önmagukat. Gilbert egy olyan barát, akire mindig számíthatsz.

„A piacról jól ismert rajzfilmfigurákban és hercegnőkarakterekben semmiféle oktató jelleg vagy kortörténeti áttekintés nincs, csupán szimpla, habkönnyű szórakoztatást nyújtanak. Épp ezért szerettem volna valami edukatív jellegűt."

A könyvsorozat elsősorban a 8 éves kor fölötti lányokat és fiúkat célozza meg. Ez a világon az egyetlen olyan foglalkoztató sorozat, amelynek főszereplője egy fiú karakter.