Nincs engedélyezve a javascript.
Mikola Péter
Mikola Péter
Szerző

1959-ben született Budapesten. 1977-ben érettségizett a Ságvári Endre Nyomdaipari Szakközépiskolában.

1985-ben szerzett biológia–testnevelés szakos tanári diplomát. 12 évig tanított testnevelést. Közben, gyermekműsoraival járta az országot. 1984-ben OSZK-majd ’86-ban ORI-előadóművész-engedélyt szerzett. Azóta több ezer alkalommal szórakoztatta nagyérdemű közönségét óvodáktól a parlamenti fenyőfaünnepségen át a Magyar Rádió Márványterméig. Dalainak nagy része nem csak énekelhető, de el

is játszható, ezért több újságcikk is „zenés játszótársként” írt róla. Dalainak hangszerelése, lemezeinek zenei rendezése olyan kitűnő zenészek tehetségét dicséri, mint Rátonyi Róbert, a kiváló dzsessz-zongorista, vagy Pejtsik Péter zeneszerző, hangszerelő, aki többek között Havasi Balázs, több Netflix- és Disney-film hangszerelője, zenei felvételeinek karmestere.

Megjelent albumai: Toborzó párnacsatára, Csináljunk egy más napot, Rajzolok egy szép világot, Lehet szeretni téged, Haszon-talanságok, Játszanék veled, A képzelet varázsol. Eljátszható dalok óvodásoknak.

Évekig tanított „jelenlét”-et Geszler Dorottya és Jaksity Kata modelliskoláiban.

2021-ben jelent meg Életre való könyve, érezhetőségeink érintéséről, az érzések tudaton túli kommunikációjáról.

Mesekönyvei:

2009-ben Zorka szemével a világ (Santos kiadó) Ranscburg Jenő ajánlásával

2014-ben Zorka mesék - Otthon a legjobb (Alexandra kiadó)

2016-ban Zorka és Berci kalandjai (Alexandra kiadó) mesekönyve került a könyvesboltok polcaira.

1993.-ban Csepeli Gyerekekért, 2012.-ben Csepeli Örökség díjat kapott.

http://mikolapeter.hu/

 

Mikola Péter érdekes gyermekirodalmi műfajjal kísérletezik. Zorka és  Berci egy  derűs és nyugodt pedagógiát képviselő család legifjabb tagjai. A róluk szóló novellák valójában kedvcsináló, a jósághoz kedvet csináló párbeszédek szülők és gyerekek, testvérek között.


Trencsényi László címzetes egyetemi tanár, a Magyar Pedagógiai Társaság  elnöke