Nincs engedélyezve a javascript.
Prakter Mariann
Prakter Mariann
Szerző

PRAKTER MARIANN

1975 -ben születtem Tapolcán.
Gyermekkoromtól kezdve érdekel a rajz a festés és az animáció.
A Kaffka Margit Gimnázium rajztagozatán érettségiztem, majd festő szakra jártam a Novus művészeti iskolába. Az Iparművészeti Egyetemen (MOME) diplomáztam vizuális kommunikáció szakon 2004-ben.
A diplomamunkám a DNS című animációs film volt, amit bemutattak többek között a Várfok Galériában, a Ponton Galériában és a Pixel Galériában. A diploma után Bartók Béla: A csodálatos Mandarin c. koncertfilm figura-látványtervezője és animátora voltam a Kedd Stúdióban. A filmet M. Tóth Géza rendezte, a film bemutatója a Művészetek Palotájában volt, a koncertet a Magyar Szimfonikusok Zenekara adta, Kocsis Zoltán vezényletével. Ezután tv szpotokat (Viasat, Vital), reklámfilmeket készítettem és saját projekteket indítottam el, forgatókönyveket írtam.

Mesével 5-6 éve kezdem foglalkozni, sorozatok forgatókönyveit és pilotfilmjeit készítettem el. (Kacatbolygó meséi – Péterffy Zsófival, Magyar Rajzfilm Kft-ben, Robinzon, Juhartündér meséi Para-Kovács Imrével.)

A Paprika és Rózsa az első mesekönyvem, amiben számomra az volt a legfontosabb, hogy a magyar és cigány kultúra képviselőit harmóniában, szeretetben ábrázoljam.