Nincs engedélyezve a javascript.
Szabó-Nyulász Melinda
Szabó-Nyulász Melinda
Illusztrátor

illusztrátor, animációs rendező, művészeti oktató


Képző- és Iparművészeti Szakgimnáziumban végeztem grafika szakon, majd a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen, (MOME) animáció és tanár szakon. Aktívan alkotok illusztrátorként, animációs rendezőként és művészeti oktatóként egyaránt.

Sokáig úgy éreztem, választanom kell a három szakmai terület közül, mert az ember csak egy dolgot tud igazán jól csinálni. Mostanra inkább előnyét látom mindennek, hiszen amit kitalálok animációs rendezőként, azt le is tudom rajzolni illusztrátorként. A gyerekeknek pedig át tudom adni ezt az alkotói tudást oktatóként.


Munkáimban szeretek kísérletezni, szívesen ötvözöm a klasszikus technikákat a legfrissebb technikai újításokkal. Rajzolni és festeni is szeretek, sőt, szívesen használom egyszerre mindkét technikát. Szívesen kísérletezem, ezért örülök, ha olyan munka talál meg, amit még nem csináltam, és emiatt ki kell találnom valami újat.


Nem tudnám megmondani, melyik munkám áll hozzám a legközelebb, mert mindig az tart nagy izgalomban, amin épp dolgozom.

Legutóbb készített egyedi animációs filmjeimmel több nemzetközi elismerést kaptam.


Vidéken nőttem fel, egész nap jártam az erdőt, mezőt és a szántóföldeket. A családom sokat mesélt nekem, és mivel én semmi különbséget nem találtam a mese és a saját életem között, gyerekkoromban biztos voltam benne, hogy egy mesekönyvben lakom.

Úgy érzem, a mai napig ebből az időszakból merítek erőt az életemhez, és ihletet a munkáimhoz.


Munkáimat itt tudjátok megnézni:

https://szabonyulaszmelinda.blog.hu/

https://vimeo.com/melindaszabonyulasz

Kapcsolódó cikkek
Kapcsolódó cikkek
1 cikk
Megnézem