Nincs engedélyezve a javascript.

26. MÓRA - HÉTVEZÉR MESÉS AKADÁLYVERSENY

2019. november 29.

"A verseny létrehozásakor a célunk az olvasás népszerűsítése volt, és ez máig meg is maradt. Nagy örömünkre ehhez sikerült partnernek megnyernünk a Móra Kiadót. 1994-ben indult a negyedik évfolyamosoknak meghirdetett két fordulós verseny, melynek az alapját sokáig a MÓRA LEXIKON ismeretanyaga alapján állítottuk össze. 2010-től egy fordulóssá vált a verseny, és minden évben egy – a Móra Kiadó – által megjelentetett gyermek/ifjúsági regényt dolgoz fel.A visszajelzések és a töretlen részvételi kedv, azt igazolják, hogy versenyünk kihívást jelent, de ugyanakkor sok örömöt szerez a résztvevőknek.

dsc_0291_web.jpg

2019. november 20-án– immár 26. alkalommal – került megrendezésre a Móra – Hétvezér mesés akadályverseny.
Ebben a tanévben is a megye negyedik évfolyamos tanulóit szólítottuk meg versenyfelhívásunkkal. A vetélkedő szervezői Molnár Krisztina Rita: Borostyán az időkapus című regényét ajánlották elolvasásra. A könyv a Móra Ferenc Ifjúsági Könyvkiadó Zrt. gondozásában frissen került ki a nyomdából, ennek ellenére – vagy talán éppen ezért – a mesés akadályverseny idén is nagy népszerűségnek örvendett. Összesen huszonöt csapat versenyzői mérték össze tudásukat, akik Székesfehérvár és a környező települések (Bicske,Dunaújváros, Nagylók, Sukoró, Tác, Úrhida) iskoláiból érkeztek.

dsc_0276_web.jpg

A mesés délutánon a gyerekek menetlevelüket követve 8 különböző helyszínt kerestek fel. Az állomásokon könnyebb, nehezebb feladatok váltották egymást, felelevenítve az ifjúsági regény egy-egy epizódját. A versenyzőknek nememlékezetből kellett megoldani a feladatokat, hanem használhatták könyvüket.Ezáltal is ügyesedtek a válogató olvasásban, lényegkiemelésben, a hosszabb szövegben való tájékozódásban. A játékosság jegyében barkácsolás és sport is színesítette a programot. Az eredményhirdetésre várakozva frissítő ital mellett számolhattak be a tanulók kísérőiknek, felkészítőiknek a verseny élményeiről.

dsc_0290_web.jpg

Örömünkre szolgált, hogy a könyvkiadó támogatásával ebben az évben is értékes könyvekkel jutalmazhattuk a Móra – Hétvezér mesés akadályversenyen legjobban teljesítőcsapatokat.

dsc_0296_web-1.jpg

Szervezőként megnyugvással és örömmel töltöttek el bennünket a visszajelzések, melyek az elismerés hangján szóltak a versenyzők, a gyermekeket felkészítő kollégák, és szülők részéről egyaránt.

dsc_0307_web.jpg

Ezúton is szeretnénk megköszönni a Móra Ferenc Ifjúsági Könyvkiadó Zrt. munkatársainak, hogy biztos hátteret nyújtanak tantestületünknek az olvasásmegszerettetése, az olvasóvá nevelés terén.

Tisztelettel és köszönettel: Hétvezér Általános Iskola tantestülete"

Köszönjük az iskolának, pedagógusainak lelkes és kitartó szervező munkáját. Gratulálunk a nyerteseknek és minden versenyzőnek.