Nincs engedélyezve a javascript.
60 év után női főhőst kapott az Asterix

60 év után női főhőst kapott az Asterix

2019. október 25.

Idén ünnepli hatvanadik születésnapját az eredetileg René Goscinny és Albert Uderzo neve által fémjelzett képregény, az Asterix, és Franciaországban ezen a héten jelent meg a 38. kötet (La Fille de Vercingétorix ~ Vercingetorix lánya), amelyben a gall harcosnak és Obelix nevű barátjának egy lázadó kamaszlánnyal gyűlik meg a baja.

Mindez csak azért érdekes, mert az Asterix-képregényekben a női szereplők általában csábítóként vagy házsártos feleségként tűntek fel eddig, az alkotók viszont haladni akartak a korral, így a legújabb történetet már kimondottan a rebellis Adrénaline köré építették ki, akit Asterixnek és Obelixnek meg kell védenie a rómaiaktól. Az új képregényt, akárcsak az utolsó hármat, Jean-Yves Ferri írta és Didier Conrad rajzolta. Utóbbi azt nyilatkozta, hogy el akartak mozdulni a csábító szerepkörtől, az eddigi történetekben ugyanis a női hősök szerepe rendszerint kifulladt abban, hogy elcsábították mondjuk Obelixet, Adrénaline ezzel szemben elég rendesen fel fogja forgatni a gall falu életét.

Újságírói kérdésre válaszolva ugyanakkor az alkotók azt mondták, hogy a hasonlóság Adrénaline és Greta Thunberg környezetvédelmi aktivista között színtisztán a véletlen műve.

Az Asterix-képregények népszerűségét jól mutatja, hogy története során több mint 100 nyelvre lefordították, és világszerte több mint 370 millió darabot adtak el belőle.
Forrás: Guardian

2019. október 25. konyvesblog