Nincs engedélyezve a javascript.

60 éves lenne Böszörményi Gyula

ma

Böszörményi Gyula a Gergő és az álomfogók című regényével írta be magát a hazai gyermekirodalom nagyjai közé, 2003-ban IBBY-díjas lett. Hogy méltó volt erre, azt az is mutatja, hogy élete végéig kiemelkedően gazdag szépirodalmi- és gyermekirodalmi életművet hozott létre. A szerző 2024 július 23-án lenne hatvan esztendős.

A kalandvágyó, kopott macska, Lopotnyik története 2023-ban jelent meg újra a Móra Kiadónál. Gyula bátyó, ahogy az olvasói nevezik humorral, rendkívüli csavarokkal és szerethetően bajkeverő szereplőkkel teremt egyedi világot könyveiben. Születésének hatvanadik évfordulója alkalmából egy, az életében publikálásra már nem került mesekönyve jelenik a Móra Kiadónál. A Kis Titi az ovis korosztályt szólítja majd meg varázslatos mesékkel és illusztrációkkal. A szemfüles olvasók azonban már ismerhetik a barátságos ki manó karakterét, hiszen az Amikor a kukák világgá mentek antológiában már róla mesélt Böszörményi Gyula.

Lopotnyik

Lopotnyik

Böszörményi Gyula
Móra Könyvkiadó, 2023.09.04.
Hogy mi minden történik a Pukkancs utca egyik vénséges vén bérházában, azt csak Lopotnyik tudja. Meg a barátja, Luca. Lopotnyik, ha még nem mondtam volna, egy macska. Kopott szőrű, tépett fülű, kalandkereső kandúr, akinek meg sem rezzen a bajsza, ha egy hatalmas, rőtvörös patkánnyal, gonosz vicemanóval, vagy ősöreg, bugyborgó rémbanyával kell szembeszállnia.
szivunkrajta_szivecske81-1.png
Amikor a kukák világgá mentek

Amikor a kukák világgá mentek

Móra Könyvkiadó, 2020.04.16.
AZ ÉV GYERMEKKÖNYVE DÍJ INNOVÁCIÓS KATEGÓRIÁJÁNAK 2021-ES NYERTESE!

Az antológiában ma élő szerzők örökítik meg azt, hogy ők miként gondolkodnak napjaink legégetőbb kérdéséről, a környezetvédelemről, mindannyiunk közös otthona, a Föld sorsáról. A mese műfaja sok mindenre ad lehetőséget, de legfőképp arra, hogy cselekvésre buzdítson, példákkal és történetekkel inspiráljon bennünket.