Nincs engedélyezve a javascript.

Különleges programokkal, kedvezményes könyvvásárral várunk a 19. Győri Könyvszalonon

2019. november 15-17., Győri Nemzeti Színház

2019. november 6.
gyori_szalon_hir_lead_kicsi_20191115_17-1.png

2019. november 15-17. között immár 19. alkalommal kerül megrendezésre a Győri Könyvszalon, a Győri Nemzeti Színházban. Érdekes és izgalmas programokkal, kedvezményes könyvvásárral várjuk a kicsiket és nagyokat. A Móra Kiadó standját a bejárattal szemben, a ruhatár előtt, a szokott helyen találják. A programok közül ajánlunk néhányat:

Időradír / Bíró Eszter koncertje

Kaláka 50 – Jubileumi koncert

J. Kovács Judit Kerekítő évkerék című kötetének interaktív bemutatója

LÜK játszóház


NAGYSZÍNPAD

November 15., péntek

17:00

IDŐRADÍR

Bíró Eszter koncertje

Az előadás egy mese köré épül, amelyben a pontos időt mutatóóra darabokra hullik, ezért az időjárás, az évszakok és a hét napjai összekuszálódnak.A koncert folyamán meg kell találni a szerkezet darabjait, hogy helyreálljon azidő. Ehhez a gyerekek segítségére van szükség...

Kedvcsináló videó

idoradir_hir2.jpg

Bíró Eszter: IDŐRADÍR
Zenés képeskönyv lemezzel és poszterrel
A kiadvány a világórát összetörőIdőmanó meséjével, valamint tizenöt dal segítségével mesél humorosan az időrőlés annak múlásáról, amelyet néha felgyorsítanánk, máskor lelassítanánk azidőradír segítségével. A kötet tartalmazza az összes dal szövegét, valamintszámos interaktív, a kiadványhoz kapcsolódó játékot. A zenét Födő Sándor „Fodo”,a dalok szövegeit Hegyi György, Marék Veronika, Varró Dániel és Weöres Sándorírta. Az illusztrációt Molnár Jacqueline készítette.


A kötet megvásárolható a Móra Kiadó standján. Bíró Eszter örömmel dedikálja a kötetet.

19:30

19:30

KALÁKA 50 – jubileumi koncert
Becze Gábor – Gryllus Dániel –Gryllus Vilmos – Radványi Balázs és Huzella Péter


A Kaláka együttes 1969-es megalakulása óta, azaz ötven éve egyet jelent a magyar és az egyetemes költészet kimagasló alkotásainak megzenésítésével.Mégpedig úgy, ahogy azt Kányádi Sándor fogalmazta meg a legtalálóbban: „kimuzsikálva a Gutenberg óta könyvekbe száműzött versekből a maguk olvasata szerinti »eredeti dallamot«”. A Kaláka önazonossága ugyanakkor elképesztő változatossággal párosul. Harminc album, mintegy ezer dal, és sok-sok ezer Kalákakoncert tanúskodik erről, határon innen és túl. Az együttes 2000-ben Kossuth-díjat, 2004-ben Prima Primissima-díjat, 2014-ben pedig Magyar Örökség-díjat vehetett át.


Belépőjegy: 2000 Ft

volt_egy_fakatona_hir.jpg

Az 50 éves jubileumra jelent meg a Móra Kiadó gondozásában:


VOLT EGY FAKATONA -ZENÉSKÖNYV - CD-MELLÉKLETTEL
Válogatás 50 év gyerekdalaiból


A kötetben nem csupán a dalok alapjául szolgáló versek kaptak helyet -többek között Móra Ferenc, Kányádi Sándor, Weöres Sándor, Tamkó Sirató Károly és Lackfi János alkotásai -, hanem a zenekar tagjáról és a Kaláka többévtizedes történetéről szóló mesék is. Sőt: az együttes rajongói a tudásunkat egy humoros kvízjátékkal is próbára tehetik. A jubileumi kötet illusztrációi Herbszt László munkái, a mesés életrajzokat Miklya Luzsányi Mónika írta.


A koncert remek alkalom a személyes találkozásra, a kötet dedikáltatására!

MESEKUCKÓ

November 15., péntek

17:00

17:00

J. Kovács Judit: KEREKÍTŐ ÉVKERÉK
Dalok - mondókák - jeles napok -játékok
Könyvbemutató Töreky Zsuzsival


Az idén tízéves Kerekítő-sorozatjubileumi kötete bölcsődéseknek, óvodásoknak és szüleiknek szóló családi kiadvány. A mondókák, dalok, ünnepek, szertartások és közös játékélmények mind harmóniateremtők és lélekkerekítők. A kötet bemutatja hazánk fontosabb jeles napjait, a hozzájuk kapcsolódó mondókákat, népdalokat, ölbeli játékokat, sőt:az évszakokhoz illő játékötletekkel és egy-egy recepttel is szolgál. A dalok elsajátításában kotta és letölthető hanganyag segíti a szülőket, akik a családi oldalak és a hónapsoroló kitöltésével személyessé tehetik ezt a sokszínű kiadványt. A gyerekek örömére a Kerekítő foglalkozásokról és a könyvcsaládból már jól ismert Kerekítő manó is felbukkan.


A kötet hanganyaga letölthető a kiadó honlapjáról
https://mora.hu/konyv/kerekito-evkerek/

November 17., vasárnap

luk_jatszohaz_program_gyor_lead.jpg

11:00

LÜK játszóház – 6-10 éves gyerekeknek
Játékvezető: Bertalan András

Szeretettel várjuk a gyerekeket egy kis játékra a Mesekuckóban,ahol kipróbálhatják a népszerű miniLÜK játékot. Némi gyakorlás után egy rögtönzött helyi LÜK-bajnokságot is rendezünk. L(ogika) Ü(gyesség) K(itartás) –Játszva leszel okosabb!

Kedvcsináló videó