Nincs engedélyezve a javascript.

A férfi, aki két részletben rajzolta le az Eiffel-tornyot

2012. július 17.
a_ferfi_aki_ket_reszletben_rajzolta_le_az_eiffel_tornyot_1-2.jpg

Miroslav Sasek gyönyörű képeskönyvei a világ nagyvárosait mutatják be. Útikönyvek gyerekeknek: Ez Párizs és Ez New York. Miroslav Sasek 1916-tól 1980-ig élt a hajdani Csehszlovákiában. Közkedvelt író volt, de még ismertebb illusztrátor, akit a nagyvárosokról írott-rajzolt útikönyvsorozatáról ismernek. Elsősorban gyerekeknek készült útikönyvei az 1950–1960-as években születtek, és némi frissítéssel a mai napig újra és újra kiadják őket, mert játékos hangulatuk és találó rajzaik időtlenek.A gyerekek nem csak megismerhetik a nagyvárosokat és ezáltal a világot, hanem felkészülhetnek, ráhangolódhatnak az utazásra is. Ami a felnőtteknek a Lonley Planet, az a gyerekeknek Miroslav Sasek: rengeteg érdekesség és a kaland izgalma.

a_ferfi_aki_ket_reszletben_rajzolta_le_az_eiffel_tornyot_2.jpg

A fény városa: Párizs. Híres épületek, csodás parkok, múzeumok, káprázatos sugár utak, apró sikátorok és a jellegzetes városlakók: a házmester, az utcai rajzoló, a virágáruslány. Képzeletbeli séta a Szajna partján, bekukkantás a Louvre termeibe, vagy a két lapra rajzolt, óriási Eiffel-torony: Ez Párizs. Látványosságok és hangulatok, apró és kihagyhatatlan információk a francia fővárosról.

Amerika legizgalmasabb városa: New York. Ki vásárolta meg Manhattan szigetét 24 dollár értékű háztartási eszközért az őslakosoktól? Akárki is volt, biztosan ő csinálta az amerikai történelem legnagyobb üzletét. A „legnagyobb” szó azóta rajta is ragadt New Yorkon: itt vannak a legnagyobb autók, a legnagyobb közlekedési dugók és a legmagasabb épületek. És ott van még a Szabadság-szobor, a Times Square és annak fényreklámjai, a Central Park és a kínai negyed. Ez New York

Forrás: Moksha.hu