Nincs engedélyezve a javascript.

A kis Nicolas – Eljött a boldogság ideje!

2022. december 21.
5508_a_kis_nicolas_eljott_a_boldogsag_ideje-1.jpg

A világ egyik legismertebb francia gyerekkönyv-sorozatának címszereplője ezúttal az egész családot lenyűgöző animációs filmben elevenedik meg. A kis Nicolas varázslatos vizuális stílusával messzemenőkig hű Jean-Jacques Sempé karikaturista és René Goscinny író még eredetileg az 1950-es években indult sorozatához, és biztosan rabul ejti a közönségét – ahogyan tette azt Cannes-ban, majd a világ legrangosabb animációs mustráján, Annecy-ben is, ahol egyenesen a fesztivál fődíját érdemelte ki.

lpn1.jpg

A kis Nicolas – Eljött a boldogság ideje! Goscinny és Sempé életébe enged betekintést, miközben megelevenedik a csínyekre állandóan kapható francia kisfiú, Nicolas. A rajzolt karakter nem csak kedves grafikaként létezik, hanem útitársa, barátja lesz a két alkotónak. Az egész család számára lenyűgöző film hűen visszaadja az eredeti könyvek hangulatát, miközben mind a történelmi, mind az alkotók személyes élményei alapján ismerjük meg a művek keletkezését.

December 25-én premier előtti vetítés, 28-án pedig különleges premier előtti vetítés és játszóház is várja a rajongókat és érdeklődőket! Részletek az eseményekről itt

A kis Nicolas

A kis Nicolas

René Goscinny, Jean-Jacques Sempé, Bognár Róbert
Móra Könyvkiadó, 2021.11.17.
A kisiskolás Nicolas és osztálytársai igazi ártatlan gyerekek. Olykor talán kissé elevenek, kissé szófogadatlanok, de hogy jó szándékúak, ahhoz nem férhet kétség.
Nicolas az iskolában

Nicolas az iskolában

René Goscinny, Jean-Jacques Sempé, Bognár Róbert
Móra Könyvkiadó, 2022.04.05.
Az iskolába a haverok miatt érdemes járni. A kis Nicolas tudja ezt jól, ezért aztán nagyon szereti az iskolát, különösen a tízperceket. Ámbár náluk az órák sem sokban különböznek a szünetektől, a tanító néni, az igazgató és Tüktoj, a felügyelő tanár sokat tudna erről mesélni…