Nincs engedélyezve a javascript.

Megrendelési és szállítási feltételek

1. Regisztráció

Webáruházunk legkényelmesebb használatához Vásárlóink regisztrálhatnak honlapunkon mint: Egyéni Vásárló: ha magányszemélyként vásárol: Intézményi Vásárló: ha az alábbi Intézményként vásárol: bölcsőde, óvoda, iskola, könyvtár és ezeket az intézményeket fenntartó alapítványok. A Vásárló a regisztráció során megadott adatokat bármikor módosíthatja. Adatainak kezeléséről az Adatkezelési és Adatvédelmi Tájékoztatóban LINK olvashat. Az online vásárlás regisztráció nélkül is lehetséges. Ebben az esetben csak a teljesítéshez szükséges számlázási és szállítási adatokat kell megadni.

2. Megrendelés

Vásárló a megrendelni kívánt könyvet a „Kosárba” ikonra kattintva választja ki. A kosár tartalmát folyamatosan nyomon követheti, itt beállíthatja a megrendelés darabszámát, és el is távolíthatja bármelyik kiadványt a kosárból.

A „Megrendelem” gombra kattintva a rendszer a számlázási adatokat kéri. A rendszer automatikusan felajánlja a regisztrációkor megadott adatokat, amelyeket szükség esetén megváltoztathat.A következő lépésben a szállítási adatok kitöltésére kerül sor. A rendszer itt is felajánlja a regisztrációkor rögzített adatokat, amelyeket szükség esetén megváltoztathatja.

A továbbiakban Vásárló kiválasztja a megrendelés átvételének módját az alábbi lehetőségek szerint:
Házhoz szállítás Magyarországon GLS Futárszolgálattal
Személyes átvétel GLS CsomagPontokon
Személyes átvétel – Móra Book Point (a Móra Kiadó Mintaboltja) A következő lépésben ellenőrizheti a kosár tartalmát, a számlázási és szállítási adatokat. Ha változtatni szeretne a megrendelésen, visszalépéssel megteheti.

A „Megrendelem” gombra kattintva küldi el megrendelését, az azonnali feldolgozás miatt módosítást nem tudunk elfogadni.

Ha a megrendelt termék nem áll rendelkezésre, a Kiadó a vevőt erről haladéktalanul tájékoztatja, és az esetlegesen interneten előre kifizetett ellenértéket visszautalja a vevő részére a tájékoztatást követően legkésőbb 8 munkanapon belül.

3. Előrendelt könyvek

A Kiadó fenntartja a jogot, hogy egyes termékeket a megjelenést követően meghatározott ideig csak a www.mora.hu webáruházban forgalmazzon és ezeket már a megjelenés előtt megrendelhetővé tegye. Az előrendelt könyveket mindig akkor tudjuk szállítani, amikor azok beérkeztek a Móra Kiadóhoz. Ennek okán vásárláskor minden előrendelhető könyvet külön megrendelésként rögzítünk, majd a Kiadóhoz való beérkezést követően a terméket a kosarába helyezzük, és erről a Vásárlót értesítjük. Az előrendelés nem kötelez vásárlásra, az előrendelt termék a kosárból bármikor törölhető.

4. Vásárlási kedvezmény

A Kiadó Egyéni vásárlóinak 20% általános kedvezményt biztosít a borítóárból. Az Újdonságok 25%os extra kedvezménnyel kaphatók előrendelés esetén.

A Kiadó Intézményi vásárlói számára 35% kedvezményt biztosít a könyvek borítóárából
Kiadó egyes kiadványok esetében meghatározhat kedvezményes fix árat, melyből további kedvezmény nem adható

Kiadó fenntartja a jogot a kedvezmények megváltoztatására.

ÁTVÉTELI MÓDOK

1. GLS futárszolgálat (csak belföldön)

A csomagokat a GLS Futárszolgálat munkatársai munkanapokon, előzetes értesítés után (e-mailben vagy telefonon) szállítják a megadott címre. Így kérjük, olyan helyet jelöljön meg, amelyen 8 és 17 óra között elérhet. Szállítás várható ideje: 2-4 munkanap. Arra az esetre, ha tényleges készletünk eltérne a nyilvántartástól (hibás, hiányzó termék stb.), a szállítási idő változtatásának jogát fenntartjuk.

2. GLS CsomagPont

A GLS CsomagPontok csomag átvevőhelyek. Magyarországon 200 településen több mint 600 GLS CsomagPont üzemel, ahová a kézbesítés kérhető. A megrendelés során egy legördülő menü segítségével választható ki a legalkalmasabb átvételi pont.
A GLS Futárszolgálat értesítést küld e-mailben vagy telefonon a csomagpontra történt elhelyezést követően.

3. Személyes átvétel

MÓRA BOOK POINT, a Móra Kiadó mintaboltja (Corner Six Irodaház földszintjén)
1066 Budapest, Jókai u. 6.
Tel.: (06-1) 9999-568
Aktuális nyitvatartás: https://mora.hu/hir/mora-mintabolt

Megrendelését az átvételkor fizetheti készpénzzel vagy bankkártyával. Az átvételi helyre érkezett csomagról elektronikus értesítést küldünk. Az értesítés kiküldésétől számítva 8 nap áll rendelkezésre a könyvek átvételére. A megrendelés visszaigazolását kérjük, vigye magával.

Szállítás várható ideje: 2-4 munkanap, szállítási díjat nem számítunk fel. Arra az esetre, ha tényleges készletünk eltérne a nyilvántartástól (hibás, hiányzó termék stb.), a szállítási idő változtatásának jogát fenntartjuk.

4. Szállítás külföldre

Külföldi címre futárszolgálattal szállítunk partner cégünk tarifái szerint. A kiválasztott könyvekre a megrendelést honlapunkon keresztül fogadjuk. A szállítási költség a célország és a csomag súlya alapján kerül megállapításra, ami a megrendelés során az ország megadásánál kerül kiszámításra. Az Európai Unión kívüli országból érkező megrendelések esetében, kérjük a vásárlókat, hogy lépjenek velünk kapcsolatba a könyvek listájának megküldésével az ugyfelszolgalat@mora.hu e‐mail címen keresztül.

5. Késedelmes szállítás

A Kiadó hibáján kívül bekövetkezett késedelmes szállításból eredő károkért a Kiadó felelősségre nem vonható.

Szállítási díjak GLS Futárszolgálattal házhozszállítás esetén esetén:
Egyéni vásárlóinknak:
– 6.000 Ft megrendelési értékig bruttó 1.599.- Ft,

– 6.001.- és 12.000.- Ft megrendelési értékig bruttó 1.399.- Ft,
– 12.000 Ft feletti vásárlás esetén ingyenes

Szállítási díjak GLS Futárszolgálattal csomagpontra
Egyéni vásárlóinknak

12.000.- Ft megrendelési értékig bruttó 1.599.- Ft,
12.000 Ft feletti vásárlás esetén ingyenes


Intézményi vásárlóinknak:
A szállítási díj a súly függvényében, a velünk szerződött csomagszállító partnerünk árai alapján kerül kiszámításra:

0 - 20 kg-ig 2.650.- Ft

20 - 30 kg-ig 3.550.- Ft

30 - 40 kg-ig 4.450.- Ft


Csomagpontra történő rendelés esetén:

0 - 20 kg-ig 2.150.- Ft

20 - 40 kg-ig 2.650.- Ft


Személyes átvétel:

a Móra BookPoint mintaboltban (1066 Budapest, Jókai u. 6.) ingyenes!

Utánvétes megrendelés esetén (személyes átvétel választásakor is) 299.- Ft kezelési költséget számítunk fel.


Kiadó fenntartja a jogot a szállítási díjak megváltoztatására.

FIZETÉSI LEHETŐSÉGEK

  • Online bankkártyás fizetés megrendeléskor. (A bankkártyás fizetésről >>ITT tájékozódhat)
  • Utánvéttel a futártól való átvételekor (készpénzben vagy bankkártyával)
  • GLS CsomagPontokon: a helyszínen készpénzben (esetenként bankkártyával).
  • Móra Book Point (személyes) átvétel esetén: készpénzben vagy bankkártyával.
  • Átutalással csak intézményi megrendelők fizethetnek.
  • MÓRA TÖRZSVÁSÁRLÓI PROGRAM

    1. Törzsvásárlói program

    A Kiadó egyéni vásárlóinak elindítja a Móra Törzsvásárlói Programot (továbbiakban Hűségprogram). A programban kizárólag regisztrált egyéni vásárlóink vehetnek részt. A Hűségprogram pontgyűjtésen alapul. Törzsvásárlóinknak minden, a webáruházunkban elköltött 20 forint után 1 pontot írunk jóvá. A szerzett pontokat webáruházunkban tudják levásárolni.

    A jelen általános feltételeknek megfelelően a Hűségprogram célja, hogy előnyben részesítse a tagjait,és biztosítsa számukra a következőket:

  • A vásárlásra jogosító hűségpontok megszerzését,
  • Meghívást a Kiadó által szervezett nyilvános eseményekre,
  • Egyedi ajánlatokat.
  • 2. A Törzsvásárlói pontok szerzésének módja

    Minden vásárlás átvételekor a vásárló magánszemély profiljában 20 elköltött forintonként 1 pontot írunk jóvá, kivéve e-könyvek, speciális kiadványok, ajándékutalványok vásárlása esetén, valamint a szállítási díj után.

    Az adott vásárlással megszerezhető pontok jóváírása a www.mora.hu oldalon történő megrendelés esetén a csomag átvételét követő napon történik.

    A vásárlástól való elállás, és az ezt követő vételár megtérítés esetén a pontegyenlegből annyi megszerzett Törzsvásárlói pont kerül levonásra, amennyi pontot a termék(ek) vásárlásakor jóváírtak.

    Az aktuális pontegyenleget a személyes profilban lehet nyomon követni.

    3. Törzsvásárlói pontok felhasználása

  • A Móra Webáruházban levásárolhatók a kínálatban megtalálható könyvekre: 1 megszerezett pont = 1 forint.
  • Az adott vásárlás során beváltható pontmennyiség maximum a kosár fizetendő értékének (szállítási díj nélkül) 50%-a lehet.
  • A Vásárló pontjai a Törzsvásárlói program teljes időtartama alatt érvényesek, azok készpénzre át nem válthatók, és nem költhetők szállítási költség fedezésére, e-könyvre és ajándékutalványra.
  • 4. A Vásárló kötelezettségei

    A Törzsvásárlói programban való részvétel személyre szóló és nem átruházható. Következésképpen kizárólag a Vásárló felel a Törzsvásárlói programjában szereplő saját adatáért, és kötelezi magát, hogy azt a jelen feltételeknek megfelelően használja. Kizárólag a Vásárló felel profiljának használatáért, és a profiladatok megőrzéséért.

    A Kiadó kizárja a felelősségét, a Vásárló által a Törzsvásárlói program keretében megszerzett előnyök harmadik személy részére történő átruházással vagy átengedéssel okozott károkért.

    A Vásárló tudomásul veszi, hogy a Törzsvásárlói program profilja jogellenes használata a Kiadó elbírálása alapján maga után vonhatja:

  • a Törzsvásárlói program leállítását, felfüggesztését,
  • a Vásárló részére a Kiadó által jogosulatlanul juttatott összegek visszatérítését
  • 5. A Szervező kötelezettségei

    A Kiadó kötelezi magát, hogy mindent megtesz annak érdekében, hogy a Vásárló számára biztosítsa a Törzsvásárlói programhoz kapcsolódó Szolgáltatások optimális igénybe vételét. Következésképpen a Szervezőt semmilyen esetben nem terheli felelősség az alábbi esetekben (nem teljes lista):

  • A hálózat hibás működése, amely akadályozza a Honlap megfelelő működését,
  • Bármilyen szoftver hibás működése,
  • Bármilyen számítástechnikai vírus, üzemzavar vagy meghibásodás következményei.
  • 6. A Törzsvásárlói program módosítása vagy leállítása

    A Kiadó jogosult a Törzsvásárlói Program feltételeit bármikor és egyoldalúan módosítani, de soha nem visszamenőleges hatállyal. A módosítások mindig a webáruházban történt közzététel napjától érvényesek.

    KUPONOKKAL KAPCSOLATOS ÁLTALÁNOS SZABÁLYOK

    Egy vásárláshoz egy kupon használható fel, függetlenül a kupon kiállításának jogcímétől és típusától, tehát több kuponkedvezmény egymással nem vonható össze. A kuponok részletes beváltási szabályai mindig az adott kuponon és/vagy a beváltás idején éppen futóakciók szabályzatában találhatóak.

    EBBEN A WEBÁRUHÁZBAN A HAGYOMÁNYOSTÓL ELTÉRŐ TARTALMÚ KÖNYVEKET IS ÁRUSÍTUNK!

    ELÁLLÁS

    A 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet értelmében a vásárló indoklás nélkül elállhat a vásárlástól a kézhezvételtől számított 14 munkanapon belül. Kézhezvételi időpont a bolti átvétel esetében a rendelés bolti átvételének időpontja, házhoz szállítás esetében a futártól történő átvétel időpontja. Ezek a bolti blokkal/számlával, ill. a futártól kapott nyugtával bizonyíthatók.

    Az elálláshoz egyértelmű elállási nyilatkozatát e-mailben az ugyfelszolgalat@mora.hu vagy postai útona Móra Kiadó címére (1066 Budapest, Jókai u. 6.) küldje. Elállás esetén Vásárló köteles a terméket indokolatlan késedelem nélkül, legkésőbb az elállási nyilatkozat közlésétől számított 14 napon belül a Móra Kiadó Mintaboltjának címére (1066 Budapest, Jókai u. 6.) visszaküldeni.

    A beérkezést követő munkanapon elindítjuk a visszaküldött termék(ek) vételárának megtérítését. Elállás esetén a vásárlót kizárólag a termék visszaküldésének költsége terheli. A fogyasztó felel a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használatból eredő értékcsökkenésért.

    A visszatérítés nem érvényes a szállítási költségre, utánvéttel visszaküldött csomagok átvételére nincs lehetőségünk. Nem gyakorolhatja az elállási jogot hang-, illetve képfelvétel vásárlása esetében, ha a csomagolást felbontotta.

    A Kiadó követelheti az áru nem rendeltetésszerű használatából fakadó károk megtérítését

    REKLAMÁCIÓ – KAPCSOLAT

    Az egyértelműen a nem megfelelő szállításból eredő sérülések miatti reklamációt csak a Futárszolgálattal történt szállítás esetén tudunk fogadni. Amennyiben a csomagolás szemmel láthatóan sérült, a futár jelenlétében bontsa ki a csomagot, és ellenőrizze annak tartalmát. A sérült csomagolásról és az ebből fakadó kárról a futárral jegyzőkönyvet kell felvenni, és azt hozzánk továbbítani a megrendelési számmal együtt.

    A Magyar Posta által szállított csomagokért ilyen felelősséget nem vállalunk.

    A visszaküldött, egyértelműen nyomdai hibás termékeket 4 munkanapon belül kicseréljük. Amennyiben nem áll rendelkezésre hibátlan termék, a termék árát visszatérítjük. Amennyiben egyéb problémák merülnek fel a csomaggal kapcsolatban (nem a rendelt árut kapta, nem – az összesítés során és a tájékoztató e-mailben feltüntetett – megfelelő összeget fizette, stb.) kérjük, jelezze ügyfélszolgálatunkon, ahol munkatársunk munkanapokon 9 és 15 óra között áll rendelkezésére.

    Fogyasztói jogvita esetén a fogyasztó lakóhelye vagy tartózkodási helye szerint illetékes békéltetőtestületekhez fordulhat. A békéltető testületek elérhetőségei >>ITT<<