Nincs engedélyezve a javascript.

Az online rendelés feltételei

1. Regisztráció

Webáruházunk legkényelmesebb használatához Vásárlóink regisztrálhatnak honlapunkon mint Egyéni Vásárló: ha magányszemélyként vásárol Intézményi Vásárló: ha az alábbi Intézményként vásárol: bölcsőde, óvoda, iskola, könyvtár ésezeket az intézményeket fenntartó alapítványok.A Vásárló a regisztráció során megadott adatokat bármikor módosíthatja. Adatainak kezeléséről azAdatkezelési és Adatvédelmi Tájékoztatóban LINK olvashat.Az online vásárlás regisztráció nélkül is lehetséges. Ebben az esetben csak a teljesítéshez szükségesszámlázási és szállítási adatokat kell megadni.

2. Megrendelés

Vásárló a megrendelni kívánt könyvet a „Kosárba” ikonra kattintva választja ki. A kosár tartalmátfolyamatosan nyomon követheti, itt beállíthatja a megrendelés darabszámát, és el is távolíthatjabármelyik kiadványt a kosárból.

A „Megrendelem” gombra kattintva a rendszer a számlázási adatokat kéri. A rendszer automatikusanfelajánlja a regisztrációkor megadott adatokat, amelyeket szükség esetén megváltoztathat.A következő lépésben a szállítási adatok kitöltésére kerül sor. A rendszer itt is felajánlja aregisztrációkor rögzített adatokat, amelyeket szükség esetén megváltoztathatja.

A továbbiakban Vásárló kiválasztja a megrendelés átvételének módját az alábbi lehetőségek szerint:
Házhoz szállítás Magyarországon GLS Futárszolgálattal
Személyes átvétel GLS CsomagPontokon
Személyes átvétel – Móra Book Point (a Móra Kiadó Mintaboltja) A következő lépésben ellenőrizheti a kosár tartalmát, a számlázási és szállítási adatokat. Ha változtatniszeretne a megrendelésen, visszalépéssel megteheti.

A „Megrendelem” gombra kattintva küldi el megrendelését, az azonnali feldolgozás miatt módosítástnem tudunk elfogadni.

Ha a megrendelt termék nem áll rendelkezésre, a Kiadó a vevőt erről haladéktalanul tájékoztatja, és azesetlegesen interneten előre kifizetett ellenértéket visszautalja a vevő részére a tájékoztatást követőenlegkésőbb 8 munkanapon belül.

3. Előrendelt könyvek

A Kiadó fenntartja a jogot, hogy egyes termékeket a megjelenést követően meghatározott ideig csak a www.mora.hu webáruházban forgalmazzon és ezeket már a megjelenés előtt megrendelhetővé tegye. Az előrendelt könyveket mindig akkor tudjuk szállítani, amikor azok beérkeztek a Móra Kiadóhoz. Ennek okán vásárláskor minden előrendelhető könyvet külön megrendelésként rögzítünk, majd a Kiadóhoz valóbeérkezést követően a terméket a kosarába helyezzük, és erről a Vásárlót értesítjük. Az előrendelés nemkötelez vásárlásra, az előrendelt termék a kosárból bármikor törölhető.

4. Vásárlási kedvezmény

 • A Kiadó Egyéni vásárlóinak 25% kedvezményt biztosít a könyvek borítóárából
 • A Kiadó Intézményi vásárlói számára 40%-os kedvezményt biztosít a könyvek borítóárából
 • Kiadó fenntartja a jogot a kedvezmények megváltoztatására.
 • ÁTVÉTELI MÓDOK

  1. GLS futárszolgálat (csak belföldön)

  A csomagokat a GLS Futárszolgálat munkatársai munkanapokon, előzetes értesítés után (e-mailbenvagy telefonon) szállítják a megadott címre. Így kérjük, olyan helyet jelöljön meg, amelyen 8 és 17 óraközött elérhet.Szállítás várható ideje: 2 munkanap.

  2. GLS CsomagPont

  A GLS CsomagPontok csomagátvevőhelyek. Magyarországon 200 településen több mint 600 GLSCsomagPont üzemel, ahová a kézbesítés kérhető. A megrendelés során egy legördülő menü segítségévelválasztható ki a legalkalmasabb átvételi pont.
  A GLS Futárszolgálat értesítést küld e-mailben vagy telefonon a csomagpontra történt elhelyezést követően.

  3. Személyes átvétel

  MÓRA BOOK POINT, a Móra Kiadó mintaboltja (Corner Six Irodaház földszintjén)
  1066 Budapest, Jókai u. 6.
  Tel.: (06-1) 9999-568
  Nyitvatartás:Hétfő-péntek: 14:00-18:00
  Szombat-vasárnap: Zárva

  Megrendelését az átvételkor fizetheti készpénzzel vagy bankkártyával.Az átvételi helyre érkezett csomagról elektronikus értesítést küldünk. Az értesítés kiküldésétőlszámítva 8 nap áll rendelkezésre a könyvek átvételére.A megrendelés visszaigazolását kérjük, vigye magával.

  Szállítás várható ideje: 2 munkanap, szállítási díjat nem számítunk fel.

  4. Szállítás külföldre

  Külföldre postán, postai tarifával szállítunk. A szállítási költség a célország és a csomag súlya alapjánkerül megállapításra, ami a megrendelést követően számolható. Erről e-mailt küldünk. Amennyiben amegrendelő vállalja a külföldre szállítás költségét, az üzenetben található link segítségével befejezheti avásárlást, aminek ellenértékét a szállítási költséggel együtt, egy összegben, bankkártyás fizetéssel egyenlítiki

  5. Késedelmes szállítás

  A Kiadó hibáján kívül bekövetkezett késedelmes szállításból eredő károkért a Kiadó felelősségre nemvonható.

  Szállítási díjak GLS Futárszolgálat esetén:

 • Egyéni vásárlóinknak:
  10 000 Ft rendelési értékig bruttó 990 Ft,
  10 000 Ft feletti vásárlás esetén ingyenes.
 • Intézményi vásárlóinknak:– a szállítási díj a súly függvényében, a velünk szerződött csomagszállító partnerünk árai alapján kerül kiszámításra.

  Kiadó fenntartja a jogot a szállítási díjak megváltoztatására
 • 2. A Törzsvásárlói pontok szerzésének módja

  Minden vásárlás átvételekor a vásárló magánszemély profiljában 20 elköltött forintonként 1 pontotírunk jóvá, kivéve e-könyvek, speciális kiadványok, ajándékutalványok vásárlása esetén, valamint aszállítási díj után.

  Az adott vásárlással megszerezhető pontok jóváírása a
  www.mora.hu oldalon történő megrendelésesetén a csomag átvételét követő napon történik.

  A vásárlástól való elállás, és az ezt követő vételármegtérítés esetén a pontegyenlegből annyimegszerzett Törzsvásárlói pont kerül levonásra, amennyi pontot a termék(ek) vásárlásakor jóváírtak.

  Az aktuális pontegyenleget a személyes profilban lehet nyomon követni.

  3. Törzsvásárlói pontok felhasználása

  A megszerzett pontokat kétféleképpen lehet elkölteni:

 • A Móra Webáruházban levásárolhatók a kínálatban megtalálható könyvekre:1 megszerezett pont = 1 forint.
 • A megszerzett pontokat olyan egyedi termékekre válthatja be, melyeket a készlet erejéig, kizárólagTörzsvásárlói pontokért + 1 forintért lehet megvásárolni a webáruházban bármely vásárlás mellé. Mindencsak pontokért megvásárolható termék egyedi pontértékkel rendelkezik, amely a megrendeléselküldésekor a pontegyenlegből levonásra kerül. Elállás esetén a levont pontokat jóváírjuk.
 • Az adott vásárlás során beváltható pontmennyiség maximum a kosár fizetendő értékének(szállítási díj nélkül) 50%-a lehet.
 • A Vásárló pontjai a Törzsvásárlói program teljes időtartama alatt érvényesek, azok készpénzre átnem válthatók, és nem költhetők szállítási költség fedezésére, e-könyvre és ajándékutalványra.
 • 4. A Vásárló kötelezettségei

  A Törzsvásárlói programban való részvétel személyre szóló és nem átruházható. Következésképpenkizárólag a Vásárló felel a Törzsvásárlói programjában szereplő saját adatáért, és kötelezi magát, hogy azta jelen feltételeknek megfelelően használja. Kizárólag a Vásárló felel profiljának használatáért, és aprofiladatok megőrzéséért.

  A Kiadó kizárja a felelősségét, a Vásárló által a Törzsvásárlói program keretében megszerzett előnyökharmadik személy részére történő átruházással vagy átengedéssel okozott károkért.

  A Vásárló tudomásul veszi, hogy a Törzsvásárlói program profilja jogellenes használata a Kiadóelbírálása alapján maga után vonhatja:

 • a Törzsvásárlói program leállítását, felfüggesztését,
 • a Vásárló részére a Kiadó által jogosulatlanul juttatott összegek visszatérítését
 • 5. A Szervező kötelezettségei

  A Kiadó kötelezi magát, hogy mindent megtesz annak érdekében, hogy a Vásárló számára biztosítsa aTörzsvásárlói programhoz kapcsolódó Szolgáltatások optimális igénybe vételét.Következésképpen a Szervezőt semmilyen esetben nem terheli felelősség az alábbi esetekben (nemteljes lista):

 • A hálózat hibás működése, amely akadályozza a Honlap megfelelő működését,
 • Bármilyen szoftver hibás működése,
 • Bármilyen számítástechnikai vírus, üzemzavar vagy meghibásodás következményei.
 • 6. A Törzsvásárlói program módosítása vagy leállítása

  A Kiadó jogosult a Törzsvásárlói Program feltételeit bármikor és egyoldalúan módosítani, de soha nemvisszamenőleges hatállyal. A módosítások mindig a webáruházban történt közzététel napjától érvényesek.

  KUPONOKKAL KAPCSOLATOS ÁLTALÁNOS SZABÁLYOK

  Egy vásárláshoz egy kupon használható fel, függetlenül a kupon kiállításának jogcímétől és típusától,tehát több kuponkedvezmény egymással nem vonható össze.A kuponok részletes beváltási szabályai mindig az adott kuponon és/vagy a beváltás idején éppen futóakciók szabályzatában találhatóak.

  ELÁLLÁS

  A 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet értelmében a vásárló indoklás nélkül elállhat a vásárlástól akézhezvételtől számított 14 munkanapon belül. Kézhezvételi időpont a bolti átvétel esetében a rendelésbolti átvételének időpontja, házhoz szállítás esetében a futártól történő átvétel időpontja. Ezek a boltiblokkal/számlával, ill. a futártól kapott nyugtával bizonyíthatók.

  Az elálláshoz egyértelmű elállási nyilatkozatát e-mailben az ugyfelszolgalat@mora.hu vagy postai útona Móra Kiadó címére (1066 Budapest, Jókai u. 6.) küldje. Elállás esetén Vásárló köteles a terméketindokolatlan késedelem nélkül, legkésőbb az elállási nyilatkozat közlésétől számított 14 napon belül aMóra Kiadó Mintaboltjának címére (1066 Budapest, Jókai u. 6.) visszaküldeni.

  A beérkezést követőmunkanapon elindítjuk a visszaküldött termék(ek) vételárának megtérítését. Elállás esetén a vásárlótkizárólag a termék visszaküldésének költsége terheli.A fogyasztó felel a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükségeshasználatot meghaladó használatból eredő értékcsökkenésért.

  A visszatérítés nem érvényes a szállítási költségre, utánvéttel visszaküldött csomagok átvételére nincslehetőségünk.Nem gyakorolhatja az elállási jogot hang-, illetve képfelvétel vásárlása esetében, ha a csomagolástfelbontotta.

  A Kiadó követelheti az áru nem rendeltetésszerű használatából fakadó károk megtérítését

  REKLAMÁCIÓ – KAPCSOLAT

  Az egyértelműen a nem megfelelő szállításból eredő sérülések miatti reklamációt csak a Futárszolgálattal történt szállítás esetén tudunk fogadni. Amennyiben a csomagolás szemmel láthatóan sérült, a futár jelenlétében bontsa ki a csomagot, és ellenőrizze annak tartalmát. A sérült csomagolásról és az ebből fakadó kárról a futárral jegyzőkönyvet kell felvenni, és azt hozzánk továbbítani a megrendelési számmal együtt.

  A Magyar Posta által szállított csomagokért ilyen felelősséget nem vállalunk.

  A visszaküldött, egyértelműen nyomdai hibás termékeket 4 munkanapon belül kicseréljük. Amennyibennem áll rendelkezésre hibátlan termék, a termék árát visszatérítjük. Amennyiben egyéb problémákmerülnek fel a csomaggal kapcsolatban (nem a rendelt árut kapta, nem – az összesítés során és atájékoztató e-mailben feltüntetett – megfelelő összeget fizette, stb.) kérjük, jelezze ügyfélszolgálatunkon,ahol munkatársunk munkanapokon 9 és 15 óra között áll rendelkezésére.

  Fogyasztói jogvita esetén a fogyasztó lakóhelye vagy tartózkodási helye szerint illetékes békéltetőtestületekhez fordulhat. A békéltető testületek elérhetőségei >>ITT<<