Nincs engedélyezve a javascript.

BOSNYÁK VIKTÓRIA, KNÉZICS ANIKÓ, DUDÁS GYŐZŐ: RÉM JÓ KÖNYVEK – 1-8. SZINT

2019. június 27.
rem_jo_hir_feszt-1.jpg

A rém jó könyvek első öt kötete

Egy új, olvasástanítást segítő sorozat, amely nem tankönyv. A beszédfejlesztéstől felöleli az olvasástanítás állomásait. Hiánypótló sorozat, amely már az óvodában is a gyerek kezébe adható. Lépésről-lépésre, kezdetben a képekről beszélgetve, majd a betűket, betűkapcsolatokat, szótagokat összeolvasva észrevétlen jártasságot szerezhetnek a kicsik az olvasásban. A vicces figurák, képek és a kezdetben egyszerű szöveg gyors sikerélményt biztosít, valamint a tanulás folytatásához szükséges motivációt is ad, hiszen az olvasástanulás kezdetén ennek kialakítása és fenntartása okozza a legnagyobb nehézséget a gyermekeknek.

A sorozat első kötete – az Ez aztán rémes! – a beszédfejlesztést és a szókincsbővítést célozza meg, amely az olvasástanítás alapja. A kötet képi világa motiválja a gyerekeket abban, hogy a képeket kedvük szerint fűzzék történetekké, így alakítva személyessé az olvasástanulási folyamatot.

A második rész, A betűszörnyek szigete, a betűtanulásra helyezi a hangsúlyt. A gyerekek az olvasástanítás gyakorlatát követve ismerkednek meg a betűkkel. Az első kötetben megismert mókás figurák, Memó, Piri és a többiek köszönnek vissza, a képek pedig bőséges tárházát nyújtják a folyamatos szókincsbővítésnek.

A harmadik kötet - Pricc, Pracc, Prucc! - a szavak, egyszerű mondatok olvasásával igyekszik mélyíteni a gyerekek olvasással kapcsolatos ismereteit. Az olvasástanítás gyakorlatát követve ismerkednek meg az egyszerű mondatokkal, szavakkal.

A Csupa csuka, a negyedik kötet egyszerűbb mondatok olvasásával mélyíti a gyerekek ismereteit. A vizuális megjelenítés és a kötet(ek) szövegeinek egysége olyan kohéziós elem, amely egyedülállóvá teszi a sorozatot. Az eddigi kötetekben megismert mókás figurák újabb és újabb kalandjai elevenednek meg a lapokon.

Az ötödik kötetben – a MI-csi bá-csi mit csi-nál-ban – bonyolultabb mondatokat találják magukat szembe a gyerekek. A szöveget még szótagolva gyakoroltatja, rövid történeteken keresztül, a már ismert figurák „segítségével”.

Csupa csuka

Csupa csuka

Bosnyák Viktória, Knézics Anikó
Mi-csi bá-csi mit csi-nál?

Mi-csi bá-csi mit csi-nál?

Bosnyák Viktória, Knézics Anikó
Pricc, Pracc, Prucc

Pricc, Pracc, Prucc

Bosnyák Viktória, Knézics Anikó
Ez aztán rémes!

Ez aztán rémes!

Bosnyák Viktória, Knézics Anikó
A betűszörnyek szigete

A betűszörnyek szigete

Bosnyák Viktória, Knézics Anikó