Nincs engedélyezve a javascript.

Brúnó a Balatonon

2021. szeptember 7.
bab.png

A Brúnó Budapesten sorozat lezárása után a történet a Balaton vidékének bemutatásával folytatódik. Időben visszarepülünk, hiszen a mese szerint Brúnó 5 éves volt, amikor a család Budapestre költözött. Így most visszalépünk Brúnó óvodás éveibe, amikor még a Balaton közelében teltek a napjai, és a kis olvasók ismét barátok, rokonok segítségével barangolhatják be a magyar tenger érdekességeit. A sorozat három kötetben öleli fel a Balaton tájait:

1. BALATON-FELVIDÉK (Az első kötet tájegységei: az északi part Balatonfűzfőtől Zánkáig, a Tihanyi-félsziget, Balatonfüred, Veszprém, a Káli-medence és a Pécselyi-medence)

2. DÉLI PART (A második kötet tájai: a keleti csücsök, Kenese és Akarattya, majd a déli part Siófoktól Fonyódig)

3. NYUGATI KARÉJ (A harmadik kötetben szerepel a Tapolcai-medence, Badacsony, Szigliget, a Keszthelyi-hegység, a Kis-Balaton és a déli part nyugati vége Balatonfenyvesig)

Az első kötetben Brúnó 3 évesen, családi utazások, nagyszülőknél tett nyaralások és baráti kirándulások során látogatja végig a Balaton-felvidék sok szép pontját, miközben a legjobb barátjának kistestvére születik, elveszíti az idős hozzátartozóját, kiskutya érkezik a családba, és megkezdődik az óvoda. Az első kötet megjelenése 2022 tavaszára várható. Először összegyűjtöttem a témákat, számtalan könyvet elolvastam a Balatonról, régi és új műveket, internetes portálokat. Ezután bejelöltem a helyszíneket a térképen, és a férjemmel bebarangoltuk az összeset, ezeken a túrákon sok további érdekességet találtunk. A gyűjtőmunka után elkészíttetem a forgatókönyvet, majd hozzákezdtem a rajzokhoz. Ezek közül néhány vázlat látható alább. Igyekeztem változatos témákat beleszőni a történetbe, hogy a könyv mindenkinek hasznos legyen és örömöt hozzon.