Nincs engedélyezve a javascript.

Csücsök, avagy a nagy pudinghajsza

Varró Dániel ajánlója

2018. november 9.
csucsok_a_margo_fesztivalon.jpg

Keresztesi József előző, fergeteges gyerekverskötete, a Mit eszik a micsoda arra a megfigyelésre épült, hogy a gyerekeket két dolog érdekli igazán: az állatok és az evés. Így aztán a versek zöme arról szólt, hogy állatok esznek, megtudhattuk belőle többek közt, hogy a piros zsiráf kedvence a zsiros piláf, és hogy szereti a vapiti a döner kebabot.


A szerző ezúttal elhagyta az állatokat, és kizárólag süteményekről írt a gyerekeknek egy nagyszabású hőseposzt, amiben marcona Vadalmatorta és rettegett haragú Zaboskeksz, na meg Csücsök, a bátor kiflivég vív élet-halál harcot a Vérpudinggal, hogy megmentsék a szépséges királykisasszonyt, Csokisminyont. Az új művet is ugyanaz a csodálatos abszurd humor és kifogyhatatlan költői lelemény jellemzi, mint az előzőt, és épp csak annyira van „összepuskinozva”, hogy a vájtfülűbb felnőtt olvasók se unatkozzanak. Igazi gyerekirodalmi ínyencség, a legjobbfajta karácsonyi csemege.

szivunkrajta_szivecske81-1.png
Csücsök, avagy a nagy pudinghajsza

Csücsök, avagy a nagy pudinghajsza

Keresztesi József
Móra Könyvkiadó, 2018.
Nagy a bánat Sütiországban, mióta Vérpuding elrabolta a királylányt. Hiába jönnek a lovagok: a bősz Barátfüle, a marcona Vadalmatorta és a többiek, egyikük sem tudja kiszabadítani a szépséges Csokisminyont. Nem segíthet itt más, csak Csücsök, a Hős Kiflivég, János vitéz és Muhi Andris méltó utóda a királylánymentő üzletágban.