Nincs engedélyezve a javascript.

Erdőszelfi – Rímbe szedett természetjáró élmények

Könyvajánló

2020. június 18.
erdoszelfi_kiskepcikkbe_web-2.jpg

„Erdőszelfi címen jelenik meg a Vándortábor élményeit rímbe szedő verseskötet. Tizenhat kortárs költő Lackfi János és Révész Máriusz felkérésére 45 versen keresztül mutatja be a nyári táborozás élményeit, viszontagságait, örömeit. A Móra Kiadó által megvalósított könyv a legtöbb könyvesboltban megvásárolható, illetve jövő tanévtől minden magyarországi általános iskolai könyvtárból kölcsönözhető.


Idén is lesz Vándortáborozás, több mint 400 turnus várja a 12-18 éves fiatalokat, ahol az óvintézkedések mellett újdonságokkal várják a jelentkezőket. A gyalogos, kerékpáros, vízi és zarándok Vándortáborok célja, hogy a megtervezett 19 útvonal bejárásával a felső tagozatosok és gimnazisták kedvezményes áron élhessék át a természetjárás kalandjait. A táborokra idén először az iskolai csoportok, osztályok mellett egyénileg is lehet jelentkezni.


„Mivel az ember nem csak testi, hanem szellemi táplálékkal is él, így a tavalyi nagysikerű Fotó- és Novellaíró pályázatunk mellett idén már Versíró pályázattal is kedveskedünk a költői lelkülettel rendelkező táborozó gyermekek részére. Ehhez inspirációként egy, a Kormánybiztosi Iroda támogatásával és Lackfi János közreműködésével megjelenő verseskötet szolgál, amely Vándortáborozásról szóló költeményeket foglal magában”– ismertette a kötet megálmodója, Révész Máriusz, aktív Magyarországért felelős kormánybiztos.

Révész Máriusz Lackfi Jánost kérte fel a kötet megalkotására, aki számos ismert költőtársát hívta meg, hogy csatlakozzanak, és természetjáró költeményeket írjanak. Így az ismert költő versei mellett Acsai Roland, Balázs Imre József, Békés Márta, Demény Péter, Finy Petra, Gáti István, Hevesi Judit, Jász Attila, Kiss Judit Ágnes, Kiss Ottó, Miklya Zsolt, Molnár Krisztina Rita, Szabó T. Anna, Tóth Krisztina, Varró Dániel és Vörös István sorai hozzák meg a túrázáshoz való kedvet.

A versek témáit a korábbi Vándortáborok élményei inspirálták. Csomagolási tanácsokról, erdei szörnyekről, diákszerelemről, védett növényekről egyaránt születtek költemények, de gyerekek aranyköpéseiből is kerültek be gyöngyszemek – természetesen verssorokba rendezve.

A kötetet Ritter Ottó illusztrációi színesítik, ezzel is élvezetesebbé téve azt.Az Acsai Roland E-mail a Vándortáborból című versére megrajzolt szereplők meg is elevenednek a digitális térben: az Aktív Magyarország Youtube-csatornáján megnézhető, hogy a táborozók hogyan kapcsolják össze a madáréneket és a tó tükrét a virtuális világgal.

Idén is lesz Vándortáborozás – az első turnusok már el is indultak -, és több mint 400 turnus várja a 12-18 éves fiatalokat, ahol az óvintézkedések mellett újdonságokkal várják a jelentkezőket. A gyalogos, kerékpáros, vízi és zarándok Vándortáborok célja, hogy a megtervezett 19 útvonal bejárásával a felső tagozatosok és gimnazisták kedvezményes áron élhessék át a természetjárás kalandjait. A táborokra idén először az iskolai csoportok, osztályok mellett egyénileg is lehet jelentkezni.”

Erdőszelfi

Erdőszelfi