Nincs engedélyezve a javascript.
  Mítoszok atlasza

Mítoszok atlasza

Felfedezőút tizenkét varázslatos világban!

A mítoszkutatás nem egyszerű feladat. Mindegyik kultúra,amelyet e könyvben bemutatunk, rendkívül sokszínű, és az itt olvasható történetek több tucat vagy akár több száz különböző változatban maradtak fenn.

Minden esetben a legismertebb variánst kerestük meg, és a lehető legnagyobb pontosságra törekedtünk, mégis előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha tévedést találsz, kérjük, jelezd nekünk.

A Mítoszok atlasza bepillantást enged az emberiséglegizgalmasabb legendáiba. Egy részük már csak a történelemkönyvek lapjain él tovább, mások azonban ma is áhítatot ébresztő, szent történetek távoli népek számára. Ennek ellenére nem törekedtünk az élő vallási szokások leírására,minket csak maguk a történetek érdekeltek: a lenyűgöző legendák, amelyek évezredek óta szájról szájra járnak, hogy megmagyarázzák az emberi létezést és az embert körülvevő világot.

Szívesen mutattunk volna be még több izgalmas mítoszt, de a terjedelmi korlátok megkötötték a kezünket, így nehéz döntéseket kellett meghoznunk. Nagyon sajnáljuk, ha esetleg pont a kedvenc történeted maradt ki,de bízunk benne, hogy találsz olyanokat, amelyekről eddig még nem hallottál, és rabul ejtik a képzeletedet. Reméljük, hogy az olvasottak újabb kirándulásokra csábítanak a mítoszok kimeríthetetlenül gazdag világába.

Kalandra fel!

Mítoszok atlasza

Mítoszok atlasza

Thiago de Moraes, Seres Iván