Nincs engedélyezve a javascript.

Gőgös Gúnár Gedeon – Libabál, Kiugrott a gombóc koncert

a Veronaki nagyzenekar családi koncertje

2019. január 28.
gogos_gunar_gedeon_koncert_veronaki_2019_02_web.jpgIdőpont: 2019. február 10. vasárnap 11:00Műsoridő: 60 perc
Korosztály: 0-100
Helyszín: Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ /1105 Bp., Szent László tér 7-14./

Varga Katalin A Gőgös Gúnár Gedeon írónőjének költeményeit unokája Tarján Veronika, a Veronaki együttes énekesnője és zenekara zenésítette meg és adja elő.
A koncerten műsoron lesznek A Gőgös Gúnár Gedeon versei és meséi közül olyan kedvelt és ismert művek, mint a Süt a mama, a Gyuri kakas és a gyík, és a Libabál. A nagy sikerű Gőgös Gúnár Gedeon . Libabál album után, megjelent a második, a Gőgös Gúnár Gedeon - Kiugrott a gombóc… című lemez, amely a zenei és irodalmi anyag folytatása. Ebből az albumból is hallhatók lesznek majd a közkedvelt dalok a kőbányai koncert során. A zenéket Mogyoró Kornél, Fejér Simon Pál és Herr Attila szerezte. A világzenei hangzásban a magyar és erdélyi népzenei elemek mellett fellelhető a balkáni, a blues, valamint a pop zene hangzásvilága. A koncert koncert meghívott vendége Szokolay Dongó Balázs, aki unikális játékával teszi felejthetetlenné a muzsikát. Ezzel az igazán különleges műsorral az előadók tisztelegnek az írónő élete és munkássága előtt.

A Móra Kiadónak és a Veronaki zenekarnak köszönhetően Varga Katalin írónő kiváló és nem kevés humorral fűszerezett költeményeit igényes, minőségi és gazdag muzsika formájában ismerhetik meg a mai gyerekek. A lemez és a mesekönyv kapcsolódása egyedülálló és értékes üzenetet hordoz magában: a felmenőink által ránk hagyományozott értékeket és tudást őrizzük kincsként, és ne felejtsük újra és újra csiszolni, hogy fényét még az utókor is csodálhassa!

A Veronaki nagyzenekar tagjai:
· Tarján Veronika, a zenekar énekese, mesélője, szövegírója
· Mogyoró Kornél, a zenekar zenei vezetője, zeneszerzője, ütőhangszerese
· Horváth András Ádám, a zenekar gitárosa, vokálosa
· Árkosi Szabolcs, a zenekar harmonikása és vokálosa
· Herr Attila, a zenekar basszusgitárosa
Szokolay Dongó Balázs, fúvós hangszerek
A zenekar célja, hogy családoknak szóló igényes, szerethető zenét alkossanak. Szem előtt tartják azt is, hogy mire ez a generáció felnő, igényes művészeti alkotásokra nyitott, zeneértő, zeneszerető közönség legyen. A Veronaki zenéje által olyan zenei stílusokat, fordulatokat ismerjenek meg, amitől hallásuk kifinomul, zenei intelligenciájuk fejlődik.

Gőgös Gúnár Gedeon

Gőgös Gúnár Gedeon

Varga Katalin
Móra Könyvkiadó, 2017.
A Gőgös Gúnár Gedeont szülők és kisiskolások nemzedékei ismerték meg. A mesék, versek zöme szándékosan hiányos betűkészlettel íródott, azért, hogy már azok az első osztályosok is önállóan olvashassák, akik még nem ismerik az egész ábécét.