Nincs engedélyezve a javascript.

Időmanó kalandjai

2020. december 1.
idomano_cover_420-1.png

Hallottál már az Időmanóról? Hogy-hogy még nem? Pedig a rejtélyes Időmanó őrzi a perceket, másodperceket, de még az időjárást is a világ órájában, Időbirodalom titokzatos erdejében. Onnan játszik, mesél, és persze énekel a gyerekeknek a 6 perces epizódokban.

Amikor a manó ügyetlensége folytán összetörik a különleges világóra, az időjárás, az évszakok, de még a hét napjai is összekuszálódnak! Az Időmanó a gyerekeket kéri meg, hogy segítsenek neki kideríteni, milyen évszak is van, mikor jön a Mikulás, vagy melyik nap az első a héten.

Az Időmanó szerepében a Fonogram -, Gundel Művészeti - és Érték Díjas énekesnő, színésznő Bíró Eszter, akinek sorozata nemcsak igényes zenével szólal meg tele szemet gyönyörködtető animációkkal, de játékosan oktat interaktívan bevonva a gyerekeket énekléssel és mozgással.

biro_eszter_idomano_800-1.png

Az Időmanó kalandjai című TV-sorozat ötlete Bíró Eszter 2019-ben a Móra Kiadónál megjelent Időradír c. könyvének és lemezének meséjéből és dalaiból ered. Az énekesnő először multimédiás mesekoncert showként állította színpadra a Várkert Bazárban, majd 2020 tavaszán online mini-sorozatként gondolta tovább. 2020 decemberétől a JimJam, 2021 januárjától a Minimax csatornákon látható a végleges formáját mostanra elnyert TV-sorozat 1. évada 9 résszel.

biro_eszter_idomano2_800.png

Bíró Eszter: énekesnő, színésznő

Bíró Eszter Állati Zenés ABC című lemezéért 2014-ben Fonogram-díjat, az év énekesnőjeként 2015-ben Érték-díjat kapott.

Az Állati Zenés ABC 1. és 2., valamint az Időradír című CD melléklettel és poszterrel gazdagított könyvei már több, mint 10 000 példányban keltek el.

A Minimax és a JimJam TV csatornák játsszák a dalaiból készült klipeket, illetve Az Időmanó kalandjai című sorozatát. Könyveit számos általános iskola alsó tagozatán használják a tananyag kiegészítéseként.

biro_eszter_idomano3_800.png

Az sorozat alkotói:

Az Időmanó szerepében: Bíró Eszter

Író: Bíró Eszter, Födő Sándor

Zene, hangszerelés, hangfelvételek, hangutómunka: Födő Sándor

Dalszövegírók: Marék Veronika, Hegyi György, Varró Dániel

Jelmez: Csaba Krisztina, Varga Erika (Romani Design), Németh Anikó (Manier)

Animációk: Horváth Réka (1 - 4. rész), Seres Flóra (5 - 9. rész)

Animációk (Napsoroló és ABC-dal klipek) Bakos Barbara illusztrációi alapján: Bakos Barbara és Bukta Zsolt

Rendező: Bíró Eszter, Födő Sándor, Seres Flóra

Itt kaphatsz egy kis ízelítőt az Időmanó kalandjai című sorozatból és itt találod a hivatalos Facebook oldalt.

Miss Biro Publishing Produkció

www.biroeszter.hu

Időradír

Időradír

Bíró Eszter
Móra Könyvkiadó, 2019.04.25.
Bíró Eszter, a népszerű előadóművész 2013 óta énekel a gyerekeknek, Állati Zenés ABC című lemezéért 2014-ben Fonogram-díjat kapott, és az album az év gyereklemeze lett. Az Időradír a harmadik olyan könyve, amely zenés CD-vel együtt jelenik meg.