Nincs engedélyezve a javascript.

Interjú Bende Nellyvel az Olvasóklubról és Papírfül kapitány című könyvéről

2018. szeptember 17.

Bende Nelly Papírfül kapitány című könyve is szerepelni fog a Kaméleon Olvasóklub 2018-19-es programjában, amelyet a Móra Kiadó adott ki, vele készítettünk egy rövid interjút.

bende_nelli_hirek.jpg

Elmondanád pár mondatban, miről szól a könyv?

Papírfül története egy nagyon nem hagyományos kalóztörténet – hagyományos kalózmotívumokkal. Három kapitány meséje, akik egy ideje csak játsszák, hogy kalózok, de valójában nem csinálnak mást, mint szórakoztatják a szigetükre érkező turistákat. Aztán egy napon kincses térképre bukkannak, és megindul a verseny közöttük. Papírfül és kétes hírnevű barátja, Ismeretlen kapitány összefog, míg velük szemben a kegyetlen, kampókezű Klisé áll.

Ki a kedvenc karaktered a könyvből?

A legközelebb a szívemhez Papírfül áll, mert őt a fiam ihlette. De valójában mindegyik szereplőt nagyon kedvelem, más-más okokból. Ismeretlent az őszintesége és a mogorvasága miatt, Klisét azért, mert őt semmi nem zökkenti ki: akkor is gonosz és enyhén őrült, amikor az élete forog veszélyben. Vagy ott van Lev Tolsztoj, az egyetlen női szereplő, aki macskákhoz méltó simulékonysággal találja meg a helyét minden helyzetben, úgy, hogy az esze és a szíve végig a helyén marad.

Ismerted a Kaméleon Olvasóklubot korábban is? Mi a véleményed róla?

Nem hallottam róla korábban, csak néhány nappal ezelőtt, amikor megtudtam, hogy Papírfül is a klub tagja lett. Persze utána olvastam, hogy miről is van szó, és azonnal megtetszett a dolog. Szerintem fantasztikusan jó ötlet ilyen módon népszerűsíteni az olvasást és a könyveket. Főleg, hogy rengeteg olyan szerző van a névsorban, akiknek a műveit nagyon lehet szeretni. Tetszik az a változatosság is, amely a válogatást jellemzi.

Mit üzensz az Olvasóklub játékosainak?

Ha olvastok, vagy a szüleitek olvasnak nektek, akkor bárhova eljuthattok a tenger mélyétől, a kínai császár palotájáig. Lehettek hercegnők, varázslók, vagy épp kalózok. Találkozhattok beszélő állatokkal, harcolhattok sárkányokkal. Ne hagyjátok ki, az olvasás óriási kaland!

Az interjút Tóth Emese készítette


forrás:Kaméleon olvasóklub /2018.09.15./