Nincs engedélyezve a javascript.

Járd be a rengeteget Ronjával a Netflixen!

március 6.

Astrid Lindgren utolsó ifjúsági regénye, a Ronja, a rabló lánya 1981-ben jelent meg. A vadóc, tettre kész kislány története meghódította a világot, előbb film, musical, majd a Studio Ghibli műhelyében animációs sorozat is készült belőle. 2024. március 28-án érkezik a Netflixre az új, élőszereplős sorozat.

A történet a híres rablóvezér lányának az életét követi nyomon, aki a rivális rablóbanda sarjával, Birkkel köt szoros barátságot. Az apák a hír hallatára eltiltják egymástól a két gyermeket. Ők erről hallani sem akarnak, inkább vállalják a számkivetettséget. Ronja és Birk a titkos és korántsem veszélytelen erdőben próbálják meg túlélni a nyarat, ám a rengetegben nem csak az éhség jelent számukra veszélyt.

Az élőszereplős Netflix-sorozat 12 része két évadban jelenik meg a streaming platformon Lisa James Larsson rendezésében.

Ronja, a rabló lánya

Ronja, a rabló lánya

Astrid Lindgren
Móra Könyvkiadó, 2022.
A messzi északon, ahol az erdőt lidércek és szürke törpék lakják, egész nap fosztogat és zsiványkodik Mattis, a rablóvezér. Kislánya, a bátor Ronja mit sem sejt apja mesterségéről, csak kószál az erdőben, úszkál a tóban, élvezi a szabadságot. Aztán egy nap minden megváltozik: Ronja megmenti egy fiú életét, aki nem más, mint a híres rabló, Borka fia.