Nincs engedélyezve a javascript.

Készül a Csücsök, avagy a nagy pudinghajsza!

2021. szeptember 14.

Császármorzsa király lányát, a finom Csokis Minyont elrabolja a gonosz Vérpuding. A kiszabadítására jelentkező nyalánk vitézek mind megfutamodnak a feladat nehézségei elől. Ekkor jelentkezik a királynál Csücsök, a kis kiflivég. Kalandos útja során találkozik a Rémsütikkel, a Bundáskenyérrel, a Vattacukorral, a Diós kalácsokkal és a bátor Marcipánegérrel.

csucsok_olvaso_2_cut_768x543.jpg

Az ételek nevét, formáját, ízét is felidéző szereplők regényes történetét rímekbe öltöztette a szerző. Keresztesi József 2019-ben könyvéért megkapta az Év Gyerekkönyve díjat a HUBBY – Magyar Gyerekkönyv Fórum zsűrijétől.


A mulatságos helyzetekben és szerethető figurákban gazdag mese a gyerekek számára a mindennapi étkezés során otthon újra és újra eljátszható.

csucsok_olvaso_4_cut_768x950.jpg

A Fiút Fehér Dániel játssza, a Nagymama szerepében Sallai Virág/Alexics Rita látható.


A dramaturg Horváth Péter, a tervező Bodnár Enikő, a kellékes Reymeyer Dóra, az előadás zenéjét Balog Zita Mária és Borosi Gábor szerezte; Székely Andrea rendező munkáját Vajdai Veronika segíti.

csucsok_olvaso_10_cut_768x651.jpg

A Csücsök, avagy a nagy pudinghajsza bemutatóját szeptember 18-án tartjuk a Kolibri Fészekben


Az előadást 5 éves kortól ajánljuk.

csucsok_olvaso_8_cut_768x461.jpg
szivunkrajta_szivecske81-1.png
Csücsök, avagy a nagy pudinghajsza

Csücsök, avagy a nagy pudinghajsza

Keresztesi József
Móra Könyvkiadó, 2018.
Nagy a bánat Sütiországban, mióta Vérpuding elrabolta a királylányt. Hiába jönnek a lovagok: a bősz Barátfüle, a marcona Vadalmatorta és a többiek, egyikük sem tudja kiszabadítani a szépséges Csokisminyont. Nem segíthet itt más, csak Csücsök, a Hős Kiflivég, János vitéz és Muhi Andris méltó utóda a királylánymentő üzletágban.