Nincs engedélyezve a javascript.

Kormos 100 – Vackor bábelőadás kicsiknek

október 16.

Vackor 2023. október 22. bábelőadás kicsiknek – kesztyűs játék négy kézre

Kormos István 2023. október 28-án lenne száz éves. A 100. születésnapra emlékezve szervez a Móra Kiadó az Aranyszamár társulattal egy bábos, kézműves programot, melynek főszereplője az író talán legismertebb karaktere, Vackor lesz.

 

A bábelőadás után az Aranyszamár társulat bábszínészei egy báb simogatót terveznek, majd egy kézműves foglalkozást, amelynek keretei között a gyerekek elkészíthetik Vackor figuráját, hogy otthon folytathassák a játékot.

A Vackor nap a Könyvfőváros 2023 eseménysorozat részeként kerül megrendezésre.

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Az programra jelentkezni a kiadó honlapján és facebook oldalán szeptember közepén kiírásra kerülő módon és helyen lehetséges. 

 

Regisztráció ITT

Vackor, a piszén pisze kölyökmackó kalandos története az iskolában kezdődik, ahol nem érzi jól magát. Az osztálytársai csak ritkán barátkoznak vele és szegény gyakran ügyetlenkedik az órákon. Egy nap, mikor egyedül ücsörög a teremben, míg társai az udvaron fogócskáznak, kiszagolja, hogy a padtársa nagymamája vajas-mézes kiflit csomagolt az unokájának tízóraira. Vackor sajnos nem bír ellenállni a kísértésnek és fölfalja az uzsonnás dobozból az összes finomságot. A finom falatok után igazi dőzsölésbe kezd: mind egy szálig megeszi a társainak csomagolt szendvicseket, gyümölcsöket. Mikor észbe kap már késő. Hogy hogyan oldódik meg a kis mackó sorsa, milyen izgalmas kalandokba keveredik, megtudhatjátok, ha megnézitek az Aranyszamár Színház előadását.

Vackor világot lát

Vackor világot lát

Kormos István
Vackor az első bében

Vackor az első bében

Kormos István
Mese Vackorról, egy pisze kölyökmackóról

Mese Vackorról, egy pisze kölyökmackóról

Kormos István