Nincs engedélyezve a javascript.
Mesés színekbe öltözik a Bethesda Gyermekkórház kerítése

Mesés színekbe öltözik a Bethesda Gyermekkórház kerítése

2021. április 13.

A Móra Könyvkiadó és a festéshez szükséges anyagokat felajánló Kemikál Építőanyagipari Zrt. támogatásával Babos Bertalan „Zsili” képzőművész és csapata kivitelezésében április 10-én megújult a Bethesda Gyermekkórház betonkerítése.

Az ötlet a kórház és a Móra egy másik együttműködéséhez kapcsolódóan született, mely során a Móra adja ki a kórház szakemberei által írt gyermekfejlesztésről szóló MocorGO című kötetet.

„Hosszabb ideje terveztük, hogy felújítjuk a kerítést, és egy beszélgetés során felmerült, hogy ezek a betonelemek pont úgy néznek ki, mintha óriás könyvek lennének egy könyvespolcon. Már több ilyen kreatív kerítésfelújítási projekt képe kering a világhálón, gondoltuk, megvalósítunk egyet nálunk is. A könyvek a gyerekek gyógyulása során mindig is fontos szövetségeseink voltak, miért ne kaphatnának szerepet a kórházi homlokzat barátságosabbá tételében is? Pláne, hogy a járvány idején különösen fontos, hogy megragadjunk minden lehetőséget, hogy felvidítsuk a hozzánk érkező gyermekeket és szüleiket” – mondta el Tamásné Bese Nóra, a Bethesda Gyermekkórház társadalmi kapcsolatokért és kommunikációért felelős igazgatója.

A Móra Kiadó tavaly ünnepelte alapításának 70. évfordulóját,idén pedig több ikonikus szerzője, például Zdenek Miler, Romhányi József és Janikovszky Éva születésének is kiemelt évfordulója van.

A kerítésen helyet kapnak az évfordulósok kötetei – kiemelten Janikovszky Éva könyveiés a Móra-olvasók kedvenc klasszikus és kortárs íróinak munkái.

A kivitelezést a számos ikonikussá vált belsőépítészeti projektről – mint például a Csendes, a Szatyor vagy a Púder – ismert Babos Bertalan „Zsili” és zseniális csapata végezte, akik márciusban nőnap alkalmából egy hasonló könyves street arttal örvendeztették meg a várban sétálókat a Budavári Önkormányzat felkérésére a „Nők lépésről lépésre” projekt keretében.

„Mint hazánk építőanyag-ipari segédanyagokat gyártó vállalkozása örömmel tettünk eleget a Bethesda Gyermekkórház és a Móra Kiadó közös felkérésének, hogy biztosítsuk ehhez a szó szerint mesés projekthez a festékanyagokat, ezzel színesebbé és vidámabbá téve nemcsak a kórházba igyekvő és onnan távozó gyerekek, de a környéken sétálók hétköznapjait” – nyilatkozta Bazsó Anikó, a Kemikál Építőanyagipari Zrt. kereskedelmi igazgatója.

A Manna FM Budapest Update című műsorában Tamásné Bese Nóra mesél nekünk a Bethesda Kórház és a Móra Könyvkiadó közös projektjéről. Az interjú elérhető itt.