Nincs engedélyezve a javascript.

Móra Kiadó könyvheti programja 2020

2020. szeptember 9.
1290_konyvhet-2.png

Mesés könyves kalandokkal várjuk közösségi oldalunkon 3 éves kortól a család minden tagját a Móra Kiadó könyvheti online bemutatóin 2020. 09. 17. és 09. 20. között.

Ismerjétek meg legújabb szerzőnket, Bartos Feliciánt és izgalmas, 9 éven felülieknek szóló kalandregényét. A kamasz főhősnek alakváltó kövekből, hatalmasra nőtt nyulakból és beszélő fákból kell hadsereget verbuválnia ahhoz, hogy megvédje otthonát a halhatatlan homokkatonákkal támadó Fehér Démontól.

szivunkrajta_szivecske81-1.png
Andris és a Fehér Démon

Andris és a Fehér Démon

Bartos Felicián
Móra Könyvkiadó, 2020.09.07.
Andris napja pocsékul kezdődik. Egy sírós-ajtócsapkodós veszekedés után leballag a közeli parkba - és itt élete kalandjába csöppen. Az Apró Bolygók Világába kerül, ahol hőstetteket várnak tőle, azt szeretnék, ha legyőzné a rejtélyes Fehér Démont.

Indítsátok a szombat reggelt zenés, verses, messze zsongó könyvkóstolónkkal, ahol bemutatkozik a Móra 70. ünnepi évének soron következő kiadványa: a Diridongó – Válogatás 70 év legszebb verseiből óvodásoknak.

szivunkrajta_szivecske81-1.png
Diridongó

Diridongó

Móra Könyvkiadó, 2020.08.11.
"Ez a város meseváros, / senkiföldjével határos." A versek világában összeér a valóság és a képzelet. Van, aki piciklin száguld, más falevélből készít nyuszit, vagy épp gesztenyéből embert. Az elmúlt 70 év gyerekirodalmának klasszikusaiból és a kortársak legizgalmasabb verseiből válogat ez a kötet, hogy az óvodásoknak kedvet csináljon az olvasáshoz.

A péntek esti mesét, az ÉV GYEREKKÖNYVE DÍJAS Zalka Csenge Virág, nemzetközi mesemondótól hallgathatjátok meg, a frissen megjelent A kalóz királylány című nemzetközi népmese-válogatásából.

A kalóz királylány

A kalóz királylány

Zalka Csenge Virág Dr.
Móra Könyvkiadó, 2020.09.10.
A kalóz királylány a díjnyertes Ribizli a világ végén című mesegyűjtemény párja. A kötet a világ minden tájáról gyűjt össze és mesél újra történeteket merész lányokról, megértő fiúkról és más, a közhelyeken túlmutató, izgalmas figurákról.

Tudjátok meg Balázs Ágnes írónőtől és tanítványaitól, hogyan segíthet egy varázslatos napló abban, hogy az első iskolás év igazi élmény lehessen! Vár az Egy elsős varázsnaplója rendhagyó bemutatója.

Egy elsős varázsnaplója

Egy elsős varázsnaplója

Balázs Ágnes
Móra Könyvkiadó, 2020.09.03.
Minden kisgyermek nagy izgalommal várja, hogy első osztályba lépjen. Rengeteg új élmény vár rá, amelyek feldolgozásában nagy segítséget jelent, ha elmesélheti, lerajzolhatja az átélt eseményeket. Lufi történeteit meghallgatva a kisiskolás megoszthatja szüleivel a saját élményeit, és a varázsnapló feladatait követve rögzítheti is azokat.

Fejtsétek meg a Gemini-kódot Nyulász Péter íróval és Ritter Ottó illusztrátorral a BerGer Szimat Szolgálat legújabb, duplán izgalmas kötetének bemutatóján!

A Gemini-kód

A Gemini-kód

Nyulász Péter
Berger Kiadó, 2020.09.16.
A Gemini-kód, egy számítógépes vírus, ami miatt leállnak a Föld kommunikációs rendszerei, és megáll az élet. A hírszerzők felderítik, hogy a vírus a nemzetközi űrbázis központi szerveréről terjed. A gondot csak helyben lehet megoldani, ám az összes űrjármű használhatatlan, kivéve a Berger Szimat Szolgálat ódivatú ezermesterének, Szilas Bundinak a rakétáját

Van programod szombat estére? Csináltunk neked!

Vár Ördögh Ottó, aki sem könyveiben, sem előadásaiban nem ismeri humorban a tréfát.

Légy része a VIP előadásnak! Figyeld az első sorból, hogyan kap szárnyakat egy Ezópusz vagy épp La Fonatin mese, tudd meg mit NEM írt Tatjana a levelébe Anyeginnek, és hogy érzi magát ebben a nemzetközi társaságban Ady, Nagy László vagy épp Karinthy.

Tarts velünk, ígérjük, pokoli jó lesz!

VIP - Világirodalmi paródiák

VIP - Világirodalmi paródiák

Ördögh Ottó
Móra Könyvkiadó, 2020.09.03.
VIP, mint kiemelten fontos személyek: Shakespeare, Dante, Beckett vagy Hemingway. VIP, mint a világirodalom legjelentősebb műveinek paródiája.

Tartsatok J. Kovács Judittal, aki a 18. Kerekítő könyv a Kerekítő manó mini meséi megjelenése alkalmából most kivételesen a 18 év felettieket várja a képernyő elé, hogy bemutassa a könyvcsaládot és az új kötet születésének kulisszatitkait.

Kerekítő Manó minimeséi

Kerekítő Manó minimeséi

Acsai Roland, J. Kovács Judit
Móra Könyvkiadó, 2020.08.28.
Ismeritek Kerekítő manót és Kacska macskát? Találkoztatok már velük mondókás- és mesekönyvekben vagy Kerekítő foglalkozásokon?

2020. 09. 17., csütörtök 18.00–18.30
Bartos Felicián: Andris és a Fehér Démon – könyv- és szerzőbemutató

2020. 09. 18., péntek 18.00–18.30
Zalka Csenge Virág: A kalóz királylány – mesemondás

2020. 09. 19., szombat 9.00–9.30
Diridongó – reggeli könyvkóstoló ovisoknak

2020. 09. 19., szombat 16.00–16.30
Balázs Ágnes: Egy elsős varázsnaplója – játékos kötetbemutató Balázs Ágnessel és tanítványaival

2020. 09. 19., szombat 17.00–17.30
Nyulász Péter: A Gemini-kód – könyvbemutató

2020. 09. 19., szombat 20.00–20.30

Világirodalmi Paródiák újratöltve – könyvbemutató stand-up Ördögh Ottóval

2020. 09. 20., vasárnap 19.00–19.30
Kerekítő Manó Mini meséi – kerekítésről kisgyermeket nevelő szülőknek és pedagógusoknak


mesés kedvezményeink a mintaboltban is élnek!