Nincs engedélyezve a javascript.

Nógrádi – Könyv – Ünnep

2022. június 14.
bw7a3842.jpg

Már közel 1 éve

készültünk arra, hogy méltóképp ünnepelhessük egyik legkedvesebb kortárs szerzőnk, Nógrádi Gábor 75. születésnapját.

A Rózsavölgyi Szalonban

szervezett ünnepen részt vettek hajdan volt és mai olvasók, az író tisztelői, munkatársai. Az eseményt megtisztelte jelenlétével Czakó Ferenc grafikus, aki Nógrádi Gábor számos könyvét illusztrálta.

Kis irodalmi visszaemlékezés után Nógrádi Gábor az egyik legkedveltebb gyerekkönyves bloggerrel, Majával mutatta be új, kereken 40. regényét az Alattunk a kincs című kötetet.

Ahogy a bemutatóhoz kapcsolódó kérdéseket, úgy a meglepetés műsort is egy kamasz résztvevő, Kovács Antal hozta a helyszín színpadára: Nógrádi Gábor: Hogyan neveljünk? című könyvéből mondott el egy részletet. A rövid, frappáns előadás az írót és a közönséget egyaránt szívből megnevettette.

Az előadás után került sor a 2022 tavaszán meghirdetett: Segítség, felnőtt! alkotópályázat díjainak kiosztására.

Az alábbi díjazottak közül az első és második helyezést elért intézmények képviselői személyesen Nógrádi Gábortól vehették át okleveleiket és könyvcsomagjaikat.


1. helyezett:

Csillaghegyi Általános Iskola 5. a osztály

2. helyezett:

Szegedi Gregor József Általános Iskola 3. b osztály

3. helyezett:

Jálics Ernő Általános Iskola és Kollégium - Kadarkút - 4.a és 5.a osztályosokból álló csapata

A születésnapi ünnepség zárásaként a Móra Kiadó nevében Szuba Jolanta, vezérigazgatóhelyettes és Pacskovszky Zsolt irodalmi szerkesztő adta át az ország számos pontjáról érkezett üdvözlőlapokat.

Az ünnepség színpadi része után a résztvevők közösen fogyaszthatták el egy hazai cukrász művész könyvborítók ihlette tortakülönlegességét, ezt követően Nógrádi Gábor dedikált.