Nincs engedélyezve a javascript.
Nyulász Péter: Kiazaki

Nyulász Péter: Kiazaki

2018. október 8.

Ti szeretitek a találós kérdéseket?

Naná, hogy igen a válasz, ki ne szeretne játszani?! Én is mindig belementem, szerettem volna kitalálni a mókás feladványokat. De az a helyzet, hogy ez nekem nem igazán jött be. A legritkábban sikerült. Sző, fon, nem takács... Már eleve ezt a három szót sem értettem. A fon még csak csak oké, mert a lányok befonták a hajukat, meg a pék a kalácsot, de a sző, az már enyhén szólva nem volt világos. Takácsról is csak annyit tudtam akkoriban, hogy az a Józsi haverom vezetékneve, aki a Zalka és a Kossuth utca sarkán lakott... NA DE MI KÖZE VAN EZEKNEK EGY PÓKHOZ ?!?!?
Őszintén szólva gyanús nekem, hogy ezek a hagyományos (népi) találós kérdések sohasem is voltak arra valók, hogy a (kis)gyerek kitalálhassa, és sikerélménye legyen. Sokkal inkább arra, hogy leckéztessék velük, hogy "no, ecsém, jó pár tányér bablevest el kell még nyelned, mire ilyen csűrcsavarosan furfangos esze járású okos főnyött leszel, mind én..."

"Mi az izé az a zizi?"

A kritikus tömeg persze rögvest cukkolt is minket, szerzőt és kiadót azzal, hogy majd úgy járunk, mint a Die hard sorozat magyar címadói, hogy miféle címet tudunk majd kitalálni a "miazmég" után a következő kitalálósoknak: "mégmiazmégebb"? A vezércsel azonban az, hogy erről szó sem volt. A használati tárgyak, természeti jelenségek, növények és állatok után egy olyan gyűjtemény várt a megfelelő pillanatra, melyben emberek és meselények szerepelhetnek, melynek így a címe: KIAZAKIkell, hogy legyen. Ez a bizonyos megfelelő pillanat pedig 2018 őszén érkezett el...

Kiazaki

A sorozat harmadik darabjában különféle foglalkozásokról, sportolókról, meseszereplőkről szólnak a versikék. A képek talán még viccesebbek mint korábban, a versikék még találóbbak mint ezelőtt. Találhatók benne versek kézügyes, illetve szellemes dolgozókról, sportolókról, meseszereplőkről. Természetesen akad nagyon könnyű, és fejtörős is, nem különben olyan, aki alaposan feladja a leckét. Íme:

tanito.png

Annak pedig, aki szeretné beszerezni, elegendő IDE kattintania és rögvest meg is rendelheti.

Miazmég/kitalálós versikék

Miazmég/kitalálós versikék

Nyulász Péter
Miazami/Kitalálós versikék

Miazami/Kitalálós versikék

Nyulász Péter
Kiazaki

Kiazaki

Nyulász Péter