Nincs engedélyezve a javascript.

Olvasóink ajánlják 1. - A Pál utcai fiúk rajongói kézikönyv

Junácski Laura ajánlója

2022. január 1.
269670602_606373667113771_9049540128933202266_n.png

„Mikor megláttam az interneten a közelgő könyvet, nagyon megörültem, így izgatottan vártam a megjelenés napjának dátumát és már aznap mikor megkaptam elolvastam.

A könyv borítója (is) nagyon tetszik. Egyszerű, nem túlzsúfolt, ez pedig a színnel együtt figyelemfelhívó. A három főbb szereplő szerintem teljesen felismerhető. A további illusztrációk is remekül sikerültek, tökéletesen beleillenek ebbe a rajongói kézikönyvbe.

Sok érdekesség található a könyvben, az adatok pedig alapos kutatásra épültek benne. A történet és karakterek rövid ismertetése után mélyebb betekintést nyerünk a regénybe és a régi időkbe, ami számomra nagyon imponál és a mostani fiatalok számára szerintem fontosak, hiszen nehezen tudjuk elképzelni az emberek életét 1889-ben. A térkép különösen tetszik. Már én is nézegettem nyáron a régi Budapest várostérképét és lám, a könyvbe is bekerült.

A tesztek pedig igazán ötletesek, szívesen töltöttem ki őket.

Nagy boldogsággal véltem felfedezni, hogy a rajongói kézkönyvben a Pál utcai fiúk filmekről és színházi előadásokról is szó esik. Még nem láttam A Pál utcai fiúk musicalt, de felkerült a bakancslistámra. A zenéit már sokszor meghallgattam, és nyomon követtem a Vígszínház 300. PUF előadást is.

Összefoglalva, szerintem jó ötlet volt ez a rajongói kézikönyv. A regény háttértörténete is elengedhetetlen, anélkül nem érthetjük meg a Vörösingesek és a Pál utcai fiúk tetteit, hogy miért volt annyira jelentős hely a Pál utcaiaknak a Grund, vagy hogy miért érzete magát szégyenben NEMECSEK ERNŐ, amiért kisbetűvel írták le a nevét. Talán már a 21. században a dolgok máshogy működőnek, de azok az értékek, melyek Molnár Ferenc regényében megjelentek, most sem veszhetnek el. Összetartás, barátság, hazaszeretet, bizalom, becsület, megbocsájtás, erre tanítanak minket a Pál utcai fiúk.”