Nincs engedélyezve a javascript.

PesText Nemzetközi Irodalmi Fesztivál 2019.09.24-28.

Az irodalom összeköt

2019. szeptember 19.
pestext_az_irodalom_osszekot_nemzetkozi_irodalmi_fesztival_20190924_28_logo_kicsi.jpg

Idén először kerül megrendezésre a PesText Nemzetközi Irodalmi Fesztivál.
A MISZJE - Magyar Irodalmi Szerzői Jogvédő és Jogkezelő Egyesület fesztiválján szeptember 24 és 28 között négy helyszínen (Petőfi Irodalmi Múzeum, A38 Hajó, Lumen Kávézó, Gdansk Könyvesbolt és Büfé) összesen 83 irodalmi, összművészeti programmal várja az érdeklődőket.

Irodalom és műfordítás nélkül nem csak a könyvespolcunk, de az életünk is sokkal szegényebb lenne. Szeptember 24. és 28. között ezért a PesText elhozza a világirodalmat Budapestre egy olyan fesztivál keretében, amely túllép a megszokott korlátokon.

A fesztivál idei, „Borders and Bridges” szlogenjének megfelelően a nemzetközi kitekintés fókuszába a visegrádi országok irodalma kerül. Emellett nagy szerepet szánunk azoknak a magyar származású íróknak,műfordítóknak, kutatóknak, akik külföldön alkotva szereztek nemzetközi hírnevet.

Az ötnapos fesztivál központi helyszíne a Petőfi Irodalmi Múzeum, melynek udvarán a beltéri programokat esténként irodalmi piknik követi.

A PesText behálózza Budapest belvárosát. Így az A38 Hajó, a Lumen Kávézó és a Gdansk Kocsma mellett az Egyetem téren, a Mikszáth téren és a Városfalnál is szervezünk felolvasásokat.

Itt rengeteg jó beszélgetés, mentális kaland, kőkemény irodalom és izgalmas összművészeti program vár. Vendégül látunk írókat többek között Lengyelországból, Szlovákiából, Csehországból, Izraelből, Horvátországból,Németországból, Szerbiából, Romániából, Angliából, Ausztriából, Törökországból és Indiából.

Az irodalmi programokon túl kiállítások, koncertek és szabadtéri összművészeti produkciókkal várjuk az érdeklődőket. A kísérőprogramok között illusztrációs kiállítás, szerzői jogi konferencia,műfordító műhely és fanzinkészítő workshop is szerepel.

A rendezvényről bővebben itt olvashattok: www.pestextfestival.hu
A programfüzet itt érhető el: https://issuu.com/pestextfestival/docs/pestext___musorfuzet__web_oldalalnkent

A HUBBY is részt vesz a fesztiválon, két helyszínen is! Izgalmas programjainkra mindenkit sok szeretettel várunk!