Nincs engedélyezve a javascript.

Rendhagyó olvasásórák a Könyvfővárosban

2023. február 3.
2_1-3.jpg

A könyvekkel való életre szóló barátság megalapozását nem lehet elég korán kezdeni. Szerencsére a magyar gyerekek rengeteg kitűnő kortárs és klasszikus könyvvel találkozhatnak, akár már újszülött korban is.


A Móra Kiadó munkatársai minden nap azon dolgoznak, hogy a magyar és nemzetközi gyerekirodalom legjavát minél több gyerek számára elérhetővé tegyék. Erre kínál idén különleges lehetőséget a „Könyvfőváros 2023” programsorozat, melynek keretében a Móra Kiadó a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárral együttműködésben a bölcsődés, óvodás és kisiskolás korosztály számára élményszerző programokat kínál.


Februárban indul útnak a Már tudok olvasni író-olvasó-találkozósorozat, melynek keretében a Móra nagy múltú, kimondottan olvasni tanuló gyerekeknek szóló köteteit és azok szerzőit ismerhetik meg a fővárosi iskolák kisdiákjai.


Február hónapban négy, márciusban és októberben további három-három fővárosi iskolát látogatnak meg a kortárs szerzők.

A rendhagyó olvasásórák keretében nemcsak az adott szerző Már tudok olvasni-sorozatban megjelent könyvét ismerhetik meg a gyerekek, hanem az írás kulisszatitkaiba, az olvasástanulás történetébe is betekintést nyerhetnek. Az írók – Kertész Edina, Kiss Judit Ágnes, Majoros Nóra, Nógrádi Gábor, Stiglincz Milán, Várfalvy Emőke, Vig Balázs – meglepetéssel is készülnek a gyerekeknek.


Február hónap iskoláit már kiválasztották a jelentkezőkközül – Palotás Gábor Általános Iskola, kispestiKós Károly Általános Iskola, Pál Apostol Katolikus Óvoda, Általános Iskola ésGimnázium, zuglói Németh Imre Általános Iskola.


A márciusi programokra még jelentkezhetnek az érdeklődő iskolák elsős és másodikos osztályainak tanítói, gyerekek szülei a Móra Kiadó Fb-oldalán: IDE KATTINTVA


A rendezvény a Budapest 150 – Könyvfőváros 2023 eseménysorozat részeként valósul meg.

További információ a Budapest 150 – Könyvfőváros eseménysorozatról:

https://www.budapestkonyvfovaros.hu/

bkf2023_fekvo_300jpg.jpg