Nincs engedélyezve a javascript.

Sango és én rajzpályázat

2021. január 8.
rajzpalyazat_sango_es_en_420-1.png

A Nemzetközi Távközlési Egyesület (International Telecommunication Union, ITU), mint a távközlésről és az információs technológiákról felelősen gondolkodó és aktívan tevékenykedő ENSZ szakosított szervezet 2009-ben adta ki az első Online Gyermekvédelmi Útmutatóit. Azóta sokat változott az internet világa: új kihívásokra, lehetőségekre, kockázatokra és azok kezelésére kell felkészíteni a társadalom minden tagját.


2020 nyarán megjelentek az új útmutatók, amelyek alkalmazkodva a megváltozott helyzethez gyerekjogi megközelítésen alapuló kiadványokat hoztak létre. A kiadványok magyar nyelvű fordítása dr. Baracsi Katalin az internetjogász, az Innovációs és Technológiai Minisztérium és a Digitális Jólét Program – Magyarország Digitális Gyermekvédelmi Stratégiája szakmai együttműködése révén valósult meg.


2020. december 3-án 14 órától egy online esemény keretében tartották meg a hivatalos magyarországi bemutatót hazai és nemzetközi résztvevőkkel.

Az Útmutatók kabalafigurája SANGO, a robot nindzsa, aki jó tanácsokkal látja el a gyerekeket, hogy egy-egy internetes helyzetet biztonságosan oldjanak meg és tudatos szereplői legyenek az online térnek. A rajzpályázat keretében arra hívjuk a kreatív 9-12 év közötti korosztályt, hogy a rajz segítségével mutassanak be egy–egy olyan internetes helyzetet, ahol jól jönne számukra SANGO segítsége.

A kész rajzokat 2021. január 30-án éjfélig lehet elküldeni üzenetként a sangorajz@gmail.com email címre.

Az ünnepélyes eredményhirdetésre 2021. február 8-án este 20 órától kerül sor.

A beérkezett pályáművek két kategóriában, szakmai zsűri részvételével kerülnek elbírálásra.

I. kategória

9-10 év közötti pályázók. Három díj kerül kiosztásra.

II. kategória

11-12 év közötti pályázók. Három díj kerül kiosztásra.

A szakmai zsűri tagjai:

- Igaz Dóra, író

- Smohayné Simon Gyöngyvér, festőművész

- dr. Baracsi Katalin, internetjogász

További információk: Dr. Baracsi Katalin LL. M családjogi szakjogász, internetjogász, közösségi média tréner

Telefon: +36205146412

Email: katalin.baracsi@gmail.com

Facebook: https://www.facebook.com/internetjogasz/