Nincs engedélyezve a javascript.

Ismerd meg a világhírű Sophie zsiráf minden apró titkát!

2023. február 23.
sophie_banner-1.jpg

Sophie zsiráf évtizedek óta a francia kisbabák első játéka, mára világszerte ismert és szeretett játszótárs újszülött kortól a kisgyermekkor végéig. Klasszikus babajáték, melynek különlegessége, hogy 100% természetes gumiból készült, kialakításának köszönhetően stimulálja a baba mind az 5 érzékét.


A Sophie termékcsalád zsiráf figurája a 60. évforduló alkalmából limitált szériás, ünnepi festéssel kapható!
Ajándékozd meg gyermeked ezzel a csodaszép játékkal, szerezz örömteli élményeket számára!


Sophie zsiráf rágóka

Annak ellenére, hogy 1961-ben született, Sophie zsiráf cseppet sem öregedett. Világszerte több mint 50 millió darab eladásával ő a babák vitathatatlan sztárja, a korai tanulási játék archetipikus megtestesítője. Sophie zsiráfnak ott a helye minden baba és kisgyerek hétköznapjaiban! Kiállta az idők próbáját, generációkon átívelő játék, igazi családtag.

Sophie zsiráf különleges, interaktív lapozók

Sophie nem csak elválaszthatatlan társa lesz gyermekednek, hanem segítője is. A Sophie zsiráf lapozókkal napról-napra ügyesebbé válhat babád az evésben, kialakíthattok egy saját fektetési rutint, ami segít a könnyed és vidám altatásban, elkezdhetitek felfedezni együtt a világot!

Sophie - Jó éjszakát!

Sophie - Jó éjszakát!

Sophie - Jó étvágyat!

Sophie - Jó étvágyat!

Sophie és barátai

Sophie és barátai

Hogyan készül a Sophie zsiráf?

Sophie zsiráf 100% természetes kaucsukból készül. A "díszítéshez" 100%-ban természetes gumiból készülő, természetes pigmentekkel kevert festéket használnak.

Nézd meg az alábbi videót, kövesd végig, hogyan születik a zsiráf rágóka!

Mi az a természetes gumi?

A 100%-ban természetes gumi egy tiszta, élő anyag, a kompromisszum mentes minőség alapja.

A kávéhoz hasonlóan a természetes guminak is számos fajtája létezik, amelyek mindegyike más-más tulajdonságokkal rendelkezik.

Mivel a Sophie zsiráf rágókákat a babák szájukba veszik, a készítők által használt gumifajtának szigorú mechanikai és vegyi követelményeknek kell megfelelnie. Ez lehetővé teszi, hogy időtálló, puha és kellemes tapintású játékok készüljenek, amiket a babák sokáig, teljesen biztonságosan használhatnak.

Milyen előnyei vannak a természetes guminak?

A HEVEA fákból származó természetes gumi kivételes tulajdonságokkal rendelkezik, különösen rugalmasan ellenáll az erős igénybevételeknek. Ezért is használják olyan termékek gyártásánál, amelyeknek magas minőségi követelményeknek kell megfelelniük. Vízálló, puha és kellemes tapintású.

Honnan származik a kaucsuk?

A Sophie zsiráf előállításához használt gumifa ültetvényeket évtizedekkel ezelőtt telepítették Malajziában. A tradicionális termelők minden hajnalban a HEVEA fa kérgének megkopogtatásával nyerik ki a fából a gumit. A készítők nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy az alapanyag megbízható, etikus és fenntartható forrásból származzon.

Mi a különbség a természetes kaucsuk és a műanyag között?

A természetes gumi botanikai eredetű, a műanyag pedig elsősorban szintetikus, petrolkémiai eredetű anyag. A Sophie zsiráf 100%-ban a HEVEA gumifákból származó természetes gumiból készül.

Milyen festéket használnak?

A Sophie zsiráfhoz használt festék 100%-ban természetes gumiból (a zsiráf anyagával megeggyező anyag) és természetes pigmentekből állnak.

A készítők a két összetevő keverését követően kapják az élelmiszer-minőségű színező anyagot, melyet a zsiráf festéséhez használnak. Ugyanazt a barna pigmentet alkalmazzák a foltok, a fülek, a szarvak és a paták színezéséhez, rózsaszín pigmentet a száj és az arc, fekete pigmentet a szemek festéséhez.

Miért térhet el egyik zsiráf színe a másiktól?

Minden zsiráf kézzel festett. Ezért minden Sophie zsiráf egyedi.

Az 5 érzék

Sophie zsiráf rágóka 100%-ban természetes kaucsukból készül és stimulálja a baba mind az 5 érzékét.

Látás

Látás

3 hónaposan a babák látása még fejletlen, csak a nagyobb kontrasztokat látják. A zsiráf mintája, a testét borító sötét kontrasztos foltok vonzzák a baba tekintetét, így hamar ragaszkodni kezd első játékához.

Hallás

Hallás

Sophie nyomásra sípol, ezzel szórakoztatja a babát és fejleszti a hallását. Alakjának és puha kaucsuk anyagának köszönhetően már a pici babakezek is könnyen össze tudják nyomni. Ez a játék serkenti a baba hallását és segíti megérteni a cselekvés és a következmény közti kapcsolatot.

Ízlelés

Ízlelés

A játék rugalmas anyagból készült és több felülete rágásra alkalmas (a szarvak,lábak, orr a babák kedvencei), így kifejezetten hasznos fogzáskor a fájó fogíny megnyugtatásához. Sophie zsiráf 100% természetes kaucsukból készült gumiból van, színezéséhez ételfestéket használnak, ezért teljesen biztonságos játék.

Tapintás

Tapintás

Alakjának és 18 centiméteres méretének köszönhetően már egészen kicsi kortól tökéletesen beleillik a kis kezekbe. A könnyű, rugalmas és puha játékot a baba könnyedén markolhatja. A gumi felület selymesen puha és természetes tapintású, ezzel biztonságérzetet ad a babának.

Szaglás

Szaglás

A természetes kaucsukból készült gumi egyedi illata nem csak serkenti a babaszaglás érzékét, de segítségével hamar megtanulja megkülönböztetni a különleges Sophie-t a többi játékától.

Több, mint 60 év után is ugyanaz…

Sophie 1961-es születése óta változatlan eljárással készül. Egy időtálló, világszerte kedvelt játék, ami elkíséri a gyerekeket babakórtól a kisgyerekkor végéig. Kézzel festett, biztonságos, természetes, fenntartható forrásból származó anyagokból készül. Tudj meg többet a Sophie zsiráf gyártási folyamatáról az alábbi videóból!

Egyedülálló termék, magas minőség

A francia gyártó, a Vulli már 60 éve készít minőségi játékokat. Minden világszerte értékesített termékük megfelel az európai és a nemzetközi szabványok előírásainak. A Vulli küldetésének tekinti, hogy a legmagasabb minőségű, időtálló, biztonságos és szerethető játékokat készítsen a babáknak, kisgyerekeknek.

A minőséget szavatolja, hogy 2011 júliusa óta minden legyártott Sophie zsiráf egyedi azonosítóval készül, ami lehetővé teszi a termék teljes nyomon követését (gyártási dátum és megfelelő laboratóriumi elemzés).


Az egyedi azonosító tanúsítja, hogy a játék átment a minőségbiztosítási vizsgálaton, megfelel az európai és nemzetközi szabványoknak. Ügyfélpanasz esetén az egészségügyi hatóságok hozzáférhetnek az adott termék bevizsgálási adataihoz.

gy6003-1.jpg

Sophie zsiráf ápolása

Hogyan kell tisztítani?

A Sophie zsiráfot szappanos vízzel megnedvesített törlőkendővel kell megtisztítani. Fontos, hogy a tisztítás során ne kerüljön víz a zsiráf belsejébe a síp nyílásán keresztül. Kerüld el a termék folyó vizes öblítését, víz alá merítését! A Sophie játékok mosogatógépben nem tisztíthatóak.

Lehet sterilizálni a játékot?

A termék csomagolásán leírtak szerint a zsiráf sterilizálását nem javasoljuk. Az ismert sterilizálási módszerek megkövetelik, hogy a terméket részben vagy teljes egészében legyen megmerítve a sterilizáló oldatban (forrásban lévő víz vagy sterilizáló tablettával ellátott víz), amely károsíthatja azt.

Vihetem a fürdőkádba Sophiet?

A Sophie zsiráf nem fürdőjáték! Ha víz kerül a belsejébe, fennáll a veszélye a játék károsodásának. Fürdéshez egyéb (természetes gumiból vagy műanyagból készült) játékok is kaphatóak, amelyeket kifejezetten a baba vízben való szórakoztatására terveztek.

TOVÁBB A FÜRDŐS JÁTÉKOKHOZ!

Mi van, ha víz kerül a zsiráf belsejébe?

Mint minden üreges testű termék esetén, az abba bejutó víz penészedést okozhat. A tisztítási és felhasználási utasítások betartása esetén nincs ok arra, hogy víz kerüljön a játék belsejébe.

Megtarthatom a rágókát a következő gyermekemnek?

Csecsemőknek készült és már korai életkortól elősegíti mind az 5 érzékszerv fejlődését, enyhíti a fogzás okozta fájdalmakat. Higiéniai okokból ezt a Sophie zsiráf rágókát nem szabad több csecsemőnek használnia, kicserélni, másik babának adni vagy eladni.

Csakúgy, mint egy fogkefe, cumi vagy cumisüveg szívókája, ez a játék is csak egyetlen "kis" tulajdonoshoz tartozhat. Ezen kívűl fontos megjegyezni, hogy a Sophie zsiráf természetes gumiból készül; "élő" anyag, amely idővel változik. Ezért nem javasolják a használt zsiráf öröklését, továbbadását.

Folytassátok a játékot Sophieval, szerezzétek be a Sophie lapozókönyveket is!

Sophie és barátai

Sophie és barátai

Móra Könyvkiadó, 2023.01.03.
Ez a különleges, interaktív lapozókönyv sok közös élménnyel ajándékoz meg kicsiket és nagyokat egyaránt. A könyv olvasása közben megismerkedhetünk a színek és a számok világával, miközben fejlesztjük a kicsik szókincsét is.
Sophie - Jó éjszakát!

Sophie - Jó éjszakát!

Móra Könyvkiadó, 2023.01.03.
Ez a különleges, interaktív lapozókönyv sok közös élménnyel ajándékoz meg kicsiket és nagyokat egyaránt. A könyvből megismerhetjük a fontos esti rítusokat, megtudhatjuk, hogy miként segíthetjük elő a nyugodt éjszakai alvást. Emellett a könyv segít fejleszteni a szókincset, a kidomborodó formák fejlesztik a szenzoros képességeket, a praktikus tanácsok pedig jól hasznosíthatók a hétköznapok során.
Sophie - Jó étvágyat!

Sophie - Jó étvágyat!

Móra Könyvkiadó, 2023.01.03.
Ez a különleges, interaktív lapozókönyv sok közös élménnyel ajándékoz meg kicsiket és nagyokat egyaránt. A könyvből megtudhatjuk, miként taníthatjuk meg a kicsiknek játékos módon az alapvető étkezési illemszokásokat vagy hogy hogyan szerettessünk meg velük egy új, addig nem ismert ételt.