Nincs engedélyezve a javascript.

Találkozzunk a 19. Budapesti Nemzetközi Képregényfesztiválon!

április 29.
434059196_807557801407608_8593041387530742549_n-1.jpg

Te is rajongsz a képregényekért? Akkor tudunk neked egy jó programot. Május 12-én, vasárnap 10-17 óráig vár 19. Budapesti Nemzetközi Képregényfesztivál! A rendezvénynek az ELTE ad otthont, a Gömb Aulában várnak a kiállítók és a programok.

A rendezvényen a hazai kiadókon, alkotókon kívül hat külföldi alkotó is részt vesz: Maria és Ileana Surducan Romániából, Valentina Romeo Olaszországból, Michal Sledzinski Lengyelországból, Vinz Schwarzbauer Ausztriából, Dalibor Talajic Marvel-rajzoló pedig Horvátországból érkezik.

Akár az egész hétvégét a képregényeknek szentelheted, hiszen már péntektől lesznek programok városszerte. 10-én a tavalyi Alfabéta- és Korcsmáros Pál-díjas alkotók kiállításával nyílik a Restro Puskinban, és aznap tart workshopot Val Romeo is az Olasz Intézetben. Szombaton, 11-én délelőtt a Román Intézetben lesz a Surducan-nővérek bemutatója, délután a Lengyel Intézetben Michal Sledzinskivel lehet találkozni. Ugyancsak szombaton képregénykonferencia lesz a Francia Intézetben, az intézetben látható afrikai kiállításhoz kapcsolódva.

Vasárnap, az ELTE Gömb Aulájában is színes lesz a programkínálat: lesznek beszélgetések a külföldi vendégekkel, a pályakezdő pályázat nyerteseivel és a kiemelt újdonságok alkotóival. A szervezők számos interaktív, elsősorban gyerekeknek szóló programmal is készülnek.  Kiállítási anyagok, óriásszobrok és cosplayerek várnak, valamint átadásra kerülnek az idei képregénydíjak is. Az év elején elhunyt Futaki Attila nemzetközi hírű képregényrajzolóról is megemlékezünk, akit többet között a Percy Jackson képregény-sorozatból ismerhettek.

A Móra Kiadó standjánál találod meg az Asterix és Ideafix képregénysorozatokat. Asterix és Obelix idén 65 éve kalandoznak világszerte. A magyarul frissen megjelent 39. részben Asterix és Obelix a „vadkeletet” járja meg. A behavazott sztyeppék veszélyeivel néznek farkasszemet, hogy megvédjék az ott élőket és totemállatukat, a griffet a hódítókkal szemben. A 4. Ideafix kötetben a rebellis háziállatok a cirkuszi oroszlán segítségére sietnek.

Asterix 39. - Asterix és a Griff

Asterix 39. - Asterix és a Griff

Jean-Yves Ferri
Móra Könyvkiadó, 2024.03.27.
Panoramix álmában üzenetet kap a távoli keletről Tarjatepsin sámántól. Szarmata kollégája azért kér tőle segítséget, mert Julius Caesar azzal bízta meg személyes térképészét, Cartographust, hogy hozza el neki Rómába a törzs szent állatát, a griffet.

Tarts velünk az év legizgalmasabb képregényes kalandján!

A rendezvény pontos részleteit itt találod:

https://www.facebook.com/events/406371352133051

Lesd meg, kik vesznek részt a rendezvényen kiállítóként és alkotóként:

https://kepregeny.blog.hu/