Nincs engedélyezve a javascript.

Tíz éves a Kerekítő

2019. január 28.
foto01-2.jpg

A Kerekítő baba-mama foglalkozáshálózat és mondókás könyvcsalád immár tíz éve van jelen a kisgyermekes családok életében.

0-7 éves korú gyermekekkel és szüleikkel állunk heti kapcsolatban, kiemelt célcsoportunk a 0-3 éves korosztály. Nekik nyújtunk vidám mondókás perceket.

Abban támogatjuk a szülőket, hogy feleleveníthessék nagymamáinktól örökölt játék- és dalkincsünket, ezzel hozzásegítve őket, hogy az ölbeli játékok a mindennapjaik részévé váljanak.

foto1.jpg

Kiterjedt foglalkozásvezetői hálózatunk több mint 80 pedagógusának köszönhetően 125 helyszínen, 235 csoportba várjuk a 0-3 év közötti gyermekeket és szüleiket háromféle foglalkozásra, mondókás mókára, bábos tornára és néptáncos tippentőre. A határon túli magyar családokat hét országban, tizenhárom városban érjük el. Minden évben kerekítünk a Művészetek Völgyében a Kaláka Versudvarban, a Nemzetközi Könyvfesztiválon a Millenárison, a Müpában, a Budapest Parkban és az Alsópáhoki Kolping hotelben.


Kerekítő manó - köteteink kedves figurája - a foglalkozásokon bábként is elvarázsolja a kicsiket. Nagy népszerűségnek örvend, rajongótábora van.


A Kerekítő könyvcsalád tizenhét kötetből áll. 2009-óta folyamatos utánnyomásban vannak, több mint 150 ezer példányszámban jelentek meg az egyik legnagyobb ifjúsági könyvkiadó - a Móra kiadó - gondozásában. Az első kötet Szép Magyar Könyv díjat nyert.


A legkisebbeknek szánt Kerekítő népi mondókás alapsorozat mindegyik kötetéhez tartozik CD melléklet, zenei segédanyag.

foto2.jpg

Óvodásoknak szóló mesekönyveink nyomán a fővárosi Hatszín Teátrumban állandó bábelőadásunk is van, négy színdarabbal. Ezenkívül zenés-bábos műsorokkal is járjuk az ország bölcsödéit és óvodáit. A Kerekítő Ovimóka foglalkozások is egyre több helyen elérhetőek.
A honlapon az érdeklődők a foglalkozások részleteit keresik és a könyveket nézegetik, van jelesnapi kalendáriumunk, olvasnivalók, szakmai cikkek és egy népszerű mondóka -hangtár, mely idén népdalokkal bővül.
Az idei jubileumi évre egy családi meglepetéskönyv, egy 2-5 éveseknek szóló mini mesekönyv és diafilm van készülőben.
A Kerekítő program megálmodója J. Kovács Judit, Kerekítő foglalkozásvezető, drámapedagógus, aki pedagógus továbbképzéseket és bölcsődei- óvodai műhelymunkákat is tart.

További információk, TV és rádió interjúk: www.kerekito.hu

Kerekítő manó - A part alatt

Kerekítő manó - A part alatt

J. Kovács Judit
Kerekítő manó altatói

Kerekítő manó altatói

J. Kovács Judit
Kerekítő manó utazásai

Kerekítő manó utazásai

Acsai Roland, J. Kovács Judit
Kerekítő manó és az évszakok

Kerekítő manó és az évszakok

Acsai Roland, J. Kovács Judit
Kerekítő manó vígasztalói

Kerekítő manó vígasztalói

J. Kovács Judit
Kerekítő - Állatos játéktár CD melléklettel

Kerekítő - Állatos játéktár CD melléklettel

J. Kovács Judit