Nincs engedélyezve a javascript.

Tudják, mi jár a kamaszok fejében – Két új kötettel jelentkezik a Móra Kiadó

2021. május 28.

A két filmes dinamikájú, kiváló dramaturgiai szálakra fűzött regény jelenik meg júniusban a Móra Kiadó gondozásában. Madarász Éva és Gáspár András Gáspár új köteteit nem csak kamaszoknak, de a belső vívódásokat jobban megérteni akaró felnőtt olvasóknak is érdemes elolvasni.

Hazugság. Árulás. Magány. Szerelem. Küzdelem. A kamaszok élete tele van dilemmákkal, kudarcokkal, olyan megoldásra váró problémákkal, amikhez sok esetben nem akarnak, nem tudnak, vagy nem mernek segítséget kérni. Épp újjászületőben lévő testük és lelkük gyakran keresi a kapaszkodót, melyet ott találhatnak meg, ahol nem is keresik. A könyvespolcokon.

Madarász Éva és Gáspár András Gáspár júniusban megjelenő ifjúsági regényei egy-egy fontos dilemmát járnak körbe magával ragadó történeteken keresztül.

A folyton kütyükön logó kamaszoknak regényt írni manapság nem sok sikerrel kecsegtető vállalkozásnak tűnik, mégis belevágtak. Hogy miért? Mert szeretik őket.

hullamvasut_web.jpg

Gáspár András Gáspár egy évtizede dolgozik drámatanárként kamaszokkal, Madarász Éva pedig, amellett, hogy neki is kamasz gyereki vannak, legbelül önmagát is örök tizenévesként azonosítja.

Mindkét korábban színművészként ismertté vált szerző számára egyértelmű volt, hogy ennek a korosztálynak fognak írni, nekik szeretnének értéket, támogatást adni.

Madarász Éva regénye, a Hullámvasút Eszter történetét mutatja be, mely úgy kezdődik, hogy a 15 éves lány rajtakapja az apját otthonukban a szeretőjével. Ezt követően megvalósul sok mai gyerek rémálma, a széteső családban Eszter magára marad, önállóan kell megtalálnia az utat, ami kivezeti a káoszból. Hogy időközben egy furcsa szerelem is rátalál? Ez csak még életszerűbbé teszi a kamaszlelket láthatóan kívül-belül jó ismerő szerző szirupmentes, magyar valóság díszletei között játszódó történetét.

hejnelkuli_300_web.jpg

Gáspár András Gáspár második regénye egy fiktív szigeten, a múltban játszódó kalandregény. Az épp esküvőjére készülő főhősnő bőrredője, melyet minden szigeten élő szemére rávarrnak születése után, megsérül. Dynami különleges dolgok szemtanúja lesz, melyek mindent megváltoztatnak, amiben addig hitt. Látóképességét el kell titkolnia a törzs vezetői elől, miközben szövetségeseket keres, akik segítenek leleplezni a szörnyű titkot, ami minden szigetlakó életét beárnyékolja.

A két filmes dinamikájú, kiváló dramaturgiai szálakra fűzött regényt nem csak kamaszoknak, de a belső vívódásokat jobban megérteni akaró felnőtt olvasóknak is érdemes elolvasni.