Nincs engedélyezve a javascript.
Bartos Felicián ajándék története 7 részben

Bartos Felicián ajándék története 7 részben

2020. december 2.

Kedves Utazó!


Örömmel köszöntünk téged és köszönjük, hogy részt veszel az utazáson, melyen megismerheted Bartos Felícián: Andris és a Fehér Démon című könyvéből már ismert nimik, szinkinik és szoffoszok különleges otthonát, az Apró Bolygók Világát. Azt a világot ahová 2020 őszén Almandin Babka, amolyan kortalan felnőtt hívására Andris is elindult, hogy legyőzze a Fehér Démont!


Utazásunk 7 hétig tart. Ez idő alatt megismerheted Andris vezetőjének, Babkának gyermekkori történetét.


Minden héten kedden 12:00 órakor 2 újabb fejezet válik letölthetővé.


Tarts velünk az utazáson, ígérjük, nem fogsz unatkozni!

Letölthető Fejezetek

Hetente két újabb fejezetet teszünk elérhetővé.

1-2. Fejezet


3-4. Fejezet


5-6. Fejezet


7-8. Fejezet


9-10. Fejezet


11-12. Fejezet


13-14. Fejezet

Az Apró Bolygók Világa a mi világunk mögött terül el. A világ lakói az emberszerű kövek, a nimik, a puha nyulak, más néven a szinkinik, és a fák, avagy a szoffoszok. Ez a történet a Délkeleti Pólus nevű kisbolygón játszódik. Néha felbukkan itt egy-egy ember is.

lenyek-3.png
a08_200.png

„Egy darabig némán meneteltek. Babka, Andris és Jeromos egymás mellett, Karl és Finn pedig mögöttük.

Andris egyszerre furcsa, madárdalba keveredő, csoszogó, surrogó hangra lett figyelmes, mintha valaki óriási seprűvel seperné az utat egy madárházban. Mikor hátrapillantott, meglepetésében felkiáltott:

- A fák!

- A szoffoszok, igen - fordult hátra Babka is. Lelassította a lépteit, ami szükségtelen volt, mert a szoffoszok nagyon gyorsan közeledtek feléjük.

Öles léptekkel három középmagas - olyan három-négy méteres - fa közeledett feléjük, meg két kisebb, ember nagyságú bokor. Körülöttük egy tucat énekesmadár repdesett trillázva."


Részlet az Andris és a Fehér Démon 10. Sánc című fejezetéből, melyben Andris először találkozik a szoffoszokkal.


Bartos Feliciánnal Dóka Péter a Móra Kiadó főszerkesztője beszélgetett a Margó Irodalmi Fesztivál alkalmából.

A különleges világban játszódó, magával ragadó fantasy, 9 éven felüli olvasóknak, melyben a család, az apa-fiú kapcsolatok és a kamaszok önmagukkal vívott harca is megjelenik most 20%-os kiadói kedvezménnyel vásárolható meg a Móra Kiadó kínálatában.

szivunkrajta_szivecske81-1.png
Andris és a Fehér Démon

Andris és a Fehér Démon

Bartos Felicián
Móra Könyvkiadó, 2020.09.07.
Andris napja pocsékul kezdődik. Egy sírós-ajtócsapkodós veszekedés után leballag a közeli parkba - és itt élete kalandjába csöppen. Az Apró Bolygók Világába kerül, ahol hőstetteket várnak tőle, azt szeretnék, ha legyőzné a rejtélyes Fehér Démont.