Nincs engedélyezve a javascript.
Van kiút a krónikus fájdalom mindennapos útvesztőjéből!

Van kiút a krónikus fájdalom mindennapos útvesztőjéből!

október 17.

Fájdalomkezelő kisokos címmel hiánypótló könyvet jelentetett meg a Bethesda Gyermekkórház a Móra Kiadóval közösen

Nem is gondolnánk, hogy a fiatalok több mint egynegyede visszatérő fájdalommal küzd, de ebbe nem szabad beletörődni! Ezért vállalkozott a Bethesda Gyermekkórház edukációs, szülőknek szóló könyv megírására, amely rendszeres, visszatérő fájdalommal küzdő fiataloknak és családjaiknak nyújt konkrét segítséget. 

img_1156_homlokzat-1.jpg

A Bethesda Gyermekkórházban 10 éve működik orvosokból, pszichológusokból, gyógytornászokból és ápolókból álló Fájdalomkezelő Centrum, amely a visszatérő fájdalommal élők közül azokat kezeli, akiknek a legsúlyosabb panaszaik vannak. A fiatalok fejfájással, hasi fájdalommal és sokféle mozgásszervi fájdalommal küzdenek.

dr_major_janos_gasztroenterologus_fajdalomterapeuta_fajdalom_ambulancia-1.jpg

“Saját magyarországi vizsgálataink azt mutatják, hogy a visszatérő fájdalommal küzdő fiatalok száma nagyon magas!”- számol be kutatásairól Dr. Major János, fájdalomkezelő szakorvos,  a Bethesda Gyermekkórház Fájdalomkezelő Centrumának főorvosa. „Kutatásaink azt is igazolták, hogy vannak fiatalok, akiknek nem csak visszatérő fájdalma van, hanem naponta jelentkező, erős fájdalma, amely miatt nem tud normális életet élni: nem jár iskolába, nem találkozik a barátaival, nem tud sportolni.”- hívja fel a figyelmet Major János.–"Az ilyen fiatalok száma megközelíti a tizenévesek 8%-át! Tehát minden 12. fiatal érintett.”

dr_velkey_gyorgy_janos_foigazgato-1.jpg

A Bethesda Gyermekkórház Fájdalomkezelő Centruma ezért egy magyar nyelvű önsegítő kiadványban foglalja össze azokat a legújabb ismereteket, amelyek a szülőknek és betegeknek, de fiatalokkal foglalkozó pedagógusoknak és szakembereknek is segítségére lehetnek a fájdalommal való jobb megküzdésben.


Megküzdési stratégiák, konkrét tippek, gyakorlati példák segítik a fájdalom kezelését! A kalauz nem helyettesíti a megfelelő orvosi kezelést, de célja segítséget nyújtani a különböző kezelések közötti eligazodásban.


„Mindig az ellátatlan gyermek a legfőbb motiváció, így alakult ki egy kis ambulanciából országos jelentőségű fájdalomcentrum a Bethesda Gyermekkórházban Küldetésünk van feléjük, s minden kezdeményezés, amely segíti a szülők, gyermekek jóllétét, kiemelten fontos zsámunkra. Ez a könyv is ennek a szemléletnek a gyümölcse”- erősítette, meg dr. Velkey György János, a Bethesda Gyermekkórház főigazgatója. 

mcsi_bethesdas_fajdalomkezelo_kisokos-1.jpg

Dr. Major János,Varga Zsófia Katalin: Fájdalomkezelő kisokos

Önsegítő kalauz szülőknek


Van kiút a krónikus fájdalom mindennapos útvesztőjéből! Nem is gondolnánk, hogy a fiatalok több mint egynegyede rendszeresen visszatérő fájdalommal küzd, de ebbe nem szabad beletörődni!
Ezért közel tízéves fájdalombetegekkel való munka után döntött úgy a Bethesda Gyermekkórház orvosokból, pszichológusokból, gyógytornászokból és ápolókból álló Fájdalomkezelő Csapata, hogy egy magyar nyelvű önsegítő kiadványban foglalja össze azokat a legújabb ismereteket, amelyek a szülőknek és betegeknek segítségükre lehetnek a fájdalommal való jobb megküzdésben. Megküzdési stratégiák, konkrét tippek, gyakorlati példák segítik a családokat a fájdalom kezelésében! A kalauz nem helyettesíti a megfelelő orvosi kezelést, de célja segítséget nyújtani a különböző kezelések közötti eligazodásban.

Olvasson bele itt