Nincs engedélyezve a javascript.

XVIII. Janikovszky Éva meseíró pályázat 2023.

2023. március 1.

2023-ban hagyományaihoz híven a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár a Móra Könyvkiadóval közösen, ismét meghirdeti a népszerű Janikovszky Éva meseíró pályázatot 7-16 éves gyerekek számára három korcsoportban:

I. korcsoport: 7-9 évesek,

II. korcsoport: 10-13 évesek,

III. korcsoport: 14-16 évesek.

je_1-1.png

A felhívásra 2023. március 1. és április 12. között lehet jelentkezni. Az elkészült meséket, történeteket e-mailen lehet beküldeni a janikovszky@fszek.hu címre. A pályázók tematikai megkötés nélkül, szabadon választott téma feldolgozásával vehetnek részt. Pályázni magyarországi és határon túli településekről egyaránt lehet. Minden jelentkező egy, maximum 15.000 karakter (5, A/4-es oldal) terjedelmű, nyomtatásban eddig még meg nem jelent írást nyújthat be.


A pályaműveket a könyvtár könyvtárosaiból álló előzsűri értékeli, és kiválasztja azokat a meséket, amelyeket érdemesnek talált a szakmai zsűrihez való továbbjutásra. A szakmai zsűri dönt a végleges díjazási sorrendről.


Az ünnepélyes díjátadóra 2023. június 2-án kerül sor a Palota Könyvtárban (VIII., Budapest, Reviczky u. 1.).


A XVIII. Janikovszky Éva meseíró pályázat védnökei Janikovszky János, a Móra Könyvkiadó vezérigazgatója és dr. Fodor Péter, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár főigazgatója lesz.


A 2023. évi meseíró pályázat a Móra Könyvkiadó támogatásával kerül megrendezésre.


https://fszek.hu/News/felhivas-a-XVIII-janikovszky-eva-meseiro-palyazatra