Nincs engedélyezve a javascript.

Ismerje meg a Móra Kiadót

A Móra Könyvkiadó alapításától, 1950-től a rendszerváltásig a gyermek- és ifjúsági irodalom egyedüli közvetítője, igényes, tartalmilag és kiállításában is a minőségi könyvek és a család kiadója volt. Igazi szellemi alkotóműhelyt működött, szerzői és szerkesztőgárdája legendás.

Generációkat ajándékozott és ajándékoz meg az olvasás örömével, olvasni szerető gyerekekből olvasni szerető felnőttek lettek, akik mindezt továbbadták a következő nemzedéknek.

A Móra név a hagyományőrzés, az értékteremtés, a progresszivitás mellett a tartalmas, esztétikus, értékes és tartós, egyszóval a minőségi magyar könyv fogalmát jelenti. Olyan igazi MagyarBrand, amely ismeretet ad, tanít, nevel, szórakoztat.

A több mint fél évszázadnyi idő a hagyományok őrzése mellett időtálló értékeket teremtett a magyar gyermekirodalomban, felfedezett és naggyá tett sok szerzőt, akik viszonzásképpen a kiadót tették naggyá. A Kiadó kiemelt figyelmet fordított a hazai alkotókra, könyveinek döntő többsége a magyar szerzők és grafikusok munkáját dicséri.

Móra Kiadó

Móra music

Móra music

Az egyik legnagyobb magyar zenepedagógus, Forrai Katalin életműve a kiadóhoz került. Kottával kiegészített kötetei a bölcsődei és az óvodai zenei nevelés máig meghatározó elemei. A zenei képzésnek fontos szerepe és hatása van a későbbi matematikai és logikai gondolkodásra is. Erre, a kiemelten fontos projektre alapozva a kiadó új almárka építésébe kezdett, Móra Music néven.

Móra Educatio

Móra Educatio

A Móra Kiadó eddig is sok olvasó- és ismeretterjesztő könyvet, foglalkoztatót, és számos más olyan kiadványt jelentetett meg, amelyeket nemcsak otthon forgatnak kedvtelve gyerekek és fiatalok, de óvodai foglalkozásokon, alsó és felső tagozatos szakórákon szívesen használják őket a pedagógusok is. E kiadványok oktatásban, nevelésben betöltött fontos szerepe miatt döntött a Móra úgy, hogy egyrészt színes irodalmi kínálatunk felhasználását szakszerűen átgondolt segédanyagokkal (ingyenesen letölthető olvasáspróbák, feladatlapok és foglalkozástervek) bővítjük, másrészt elindítunk olyan könyvsorozatokat, amelyek szorosabban kapcsolódnak oktatási, nevelési célokhoz. Ezek a könyvek, közvetetten egészítik ki és értelmezik a tananyagot, segítik képességek kialakulását, fejlődését, és a gyakorlás szórakoztató eszközei. E kiadói célok megvalósulását a Móra Educatio brand építésével valósítja meg a kiadó.

Móra fun

Móra fun

A Móra 2014 óta a nemzetközi licenszek terén is vezető szerepet tölt be a hazai gyerekkönyvkiadásban. A játékosan szórakoztató, rajzfilmsorozatok kapcsán is ismert karakterek és történetek hazai képviseletéhez a jogadók (pl.: Hasbro, Mattel) komoly szakmai, piaci és üzleti elvárásai társulnak. A Mórára szakértelme és hosszútávú gondolkodása miatt stabil partnerként tekintenek nagy külföldi partnerei is.

Móra Kiadói Csoport

Móra Kiadói Csoport

A Móra Könyvkiadó 2012-ben a Csimotával, az egyik legprogresszívebb gyermekkönyvkiadóval létrehozta a Móra Kiadói Csoportot, amelyhez 2014 januárjában a Cerkabella Könyvek, 2015 augusztusában a Két Egér Könyvek is csatlakozott. A csoport legfrissebb tagja a Berger Kiadó.