Nincs engedélyezve a javascript.
Alex Donovici
Alex Donovici
Szerző

Egy gyönyörű erdélyi városban, Déván születtem. A középiskolában inkább reál tantárgyak érdekeltek, mint a matematika és a fizika, később mégis újságírás-angol szakon diplomáztam a Temesvári Egyetemen.

1998-ban, közvetlen a diplomázásom után a Pro TV News riportere lettem. 25 évvel később még mindig itt dolgozom, most már hírigazgatóként.

Nagyjából 7 éve a feleségem Cristina történeteket kezdett írni a lányunknak, Alexandrának. Imádtam ezeket a meséket és én is belekezdtem a sajátjaim megírásába. 2018 májusában megjelent az első könyvem. A Csudi sorozat első része: A lehetetlen csak egy szó (Țup, IMPOSIBIL e doar un cuvânt). Így kezdtem. Ez volt az új életem első mérföldköve. Ma már – 2023-ban – a Csudi sorozatban hat mesekönyv és egy foglalkoztató jelent meg Romániában. Írtam egy nagyobbaknak szóló sorozatot is The Teachers of Care címmel, amiből eddig 3 rész jelent meg. Ezen kívül még két önálló könyvet, illetve hármat közösen a feleségemmel jegyzek, ezekben rövidebb történetek vannak.

A Csudi eddig 4 kontinensen, összesen 11 országban jelent meg.

Végezetül megosztom személyes történetem egy darabját, ami megmutatja, miért örülök annyira a magyar kiadásnak.

Nagymamám Maria egy Bihar megyei nemesi család utolsó sarja volt, leánykori neve: Miklossy. Származása a rendszerváltás előtti idők miatt titok volt. 18 éves voltam, mikor meghalt anélkül, hogy bármit is elárult volna a származásáról vagy a családjáról. Valódi történetét az apám halála után, úgy 9 éve fedeztem fel, amikor régi dévai házuk padlásán megtaláltam a Miklossy család címerét. Ezután áttanulmányoztam régi fotókat, leveleket és a katolikus templom levéltárát és sikerült elkészítenem a Miklossy család családfáját 1640-től lányom, Alexandra születéséig.