Nincs engedélyezve a javascript.
Kozsánné Tóth Marianna
Kozsánné Tóth Marianna
Szerző

Szerző és Innovátor

„A tanulás képessége egy ajándék, a tanulás módja egy készség, a hajlandóság a tanulásra egy döntés.”- Brian Herbert

1975-ben született. 1998-ban Debrecenben, a Kossuth Lajos Tudományegyetemen végzett. 22 éve gyakorló pedagógus, 17 éve családanya.

Kollégái szerint egy „energiabomba”. A LifeLong Learning életútjának legfontosabb szakmai elve.

Magyar nyelv és irodalom, finn nyelv és irodalom szakos tanár és szaktanácsadó, 2012-től gyakorlatvezető mentortanár. Tehetségfejlesztő mesterpedagógus 2019-től.

A Kozsán TehetségMűhely megálmodója, a pedagógiai területeket érintő tevékenységek mozgatórugója. Életét a család erejébe, a gyerekekbe és diákokba vetett hite viszi előre.

A Játékos lépőkövek tanulásfejlesztő, interaktív munkafüzetcsalád és a hozzá tartozó Tanulási önismeret tanfolyam megalkotója, oktatója. Tanítványai közelebb kerülnek álmaikhoz, megtalálják saját céljaikat, felismerik, hogy mit is kell tenniük ezek megvalósításáért.

Hitvallása szerint a megfelelő életvezetési stratégia, organizáció, tanulási módszerek és eszközök, tudatos választások során elvezetheti a fiatalokat az önmegvalósításig. Így született meg, rendszerbe illesztve a Játékos lépőkövek három kötete, mely önfejlesztő munkatankönyv is egyben. Elméleti háttere a 8-15 éves korosztály számára íródott, emellett a fejlesztő tréningeken 8-25 éves korig vesznek részt a diákok. Több általános iskolában tanítja a gyerekeket a Kozsán-módszer alapján, valamint akkreditált továbbképzést tart gyakorló pedagógusoknak a fenti témában, a szülőknek pedig -gyermekeik tanulási nehézségeit célozva- előadásokat „Tanulásmódszertani ismeret vagy tanulási önismeret?” címen. E három terület összekapcsolása adja a szülő, diák és tanár háromszögében a sikeres önmegvalósítás útját a fejlődni vágyók számára.