Nincs engedélyezve a javascript.

Asztal körül - interjú Zágoni Balázzsal és Ördögh Ottóval a Karc FM Rádióban.

2018. augusztus 27.

Zágoni Balázs a Kolozsvári mesék, az Erdélyi gyermekenciklopédia szerzője megírta első ifjúsági regényét. A szerző erdélyisége a fordulatos cselekmény nyelvezetében is megfigyelhető, regionális kifejezések, nyelvi fordulatok, letisztult szép beszéd jellemzi a művet, amelyet a vasárnapi Asztal körülben bemutatunk. Megismerhetik majd Ördögh Ottó Sortalanság, a magyar irodalmi paródiák című kötetét is, amely az írótól megszokott finom humorral és komolysággal dolgozza fel a magyar irodalom gyöngyszemeit. A beszélgetés 2018. augusztus 26-án, 10.00-tól volt hallható a Karc FM Rádióban, vezette Farkas Beatrix.


>>ITT<< meghallgatható

szivunkrajta_szivecske81-1.png
A Gömb

A Gömb

Zágoni Balázs
Móra Könyvkiadó, 2018.
Az Év Gyerekkönyve – 2019 IFJÚSÁGI KÖNYV kategóriában
A Fekete fény sorozat első kötete eredeti hangú kalandregény, amely egy számunkra ismerős vidék lehetséges jövőjébe vezeti el olvasóit. Az Európai Unió felbomlik. Az országok városállamokra esnek szét, a nyugdíjasok első lázadását újabbak követik, megjelenik a röghöz kötés és a neojobbágyság.
Sortalanság

Sortalanság

Ördögh Ottó
Móra Könyvkiadó, 2018.

Ördögh Ottó a VIP - Világirodalmi paródiák című kötete után ezúttal a magyar irodalom gyöngyszemeit parodizálja a tőle megszokott finom humorral és komolysággal. Janus Pannoniustól Pilinszky Jánosig, Zrínyi Miklóstól Radnóti Miklósig, Mikszáth Kálmántól Hamvas Béláig több mint huszonöt kanonizált szerző kapja meg a magáét, és a kötelezők váratlanul teljesen új megvilágításba kerülnek.