Nincs engedélyezve a javascript.

Ideafix és a rebellisek, avagy Asterix kutyája saját képregénysorozatot kapott!

Megjelent az első Ideafix kötet

2022. szeptember 28.
ideafis_es_a_rebellisek-1.jpg

René Goscinny és Albert Uderzo az Asterix képregénysorozat alkotópárosának álma volt még az 1970-es években, hogy Ideafix - Asterixék kutyája - saját képregény- és TV-sorozatot kapjon. Egy néhány perces epizódot el is készített a Studios Idéfix. A két alkotó álma mára megvalósult, és Albert Uderzónak alkalma volt követni az eseményeket az új univerzum alapjaitól az első képkockák elkészüléséig.

Az új sorozatot egy igazi friss tehetségekből álló alkotógárda valósította meg.

photo_jean_bastide_400-1.jpg

Jean Bastide

Az 1982-ben született Jean Bastide valóságos kaméleon, amennyiben tökéletesen képes átvenni olyan különböző rajzstílusokat, mint Yslaire-ét (a La Guerre des Sambre című sorozatban), Robáét (akinek a Boule és Bill című sorozatát 2016 óta ő készíti) vagy Albert Uderzóét. Kiváló munkát végez színezőként is, dolgozott Juanjo Guarnidóval a Les Indes Fourbes-on, valamint a Katanga című sorozaton. Kiemelkedő tehetségként csatlakozott Ideafix új univerzumához.

photo_philippe_fenech_400_2.jpg

Philippe Fenech

Az 1976-ban született Philippe Fenech családneve sivatagi rókát jelent, ami talán predesztinálta is arra, hogy állatokat rajzoljon. Tuff és Koala című sorozatához 2004-ben Albert Uderzo írt előszót, amelyben kiemelte a könnyed rajzstílust, és megjósolta, hogy fogunk még hallani a fiatal tehetségről. Így hát aligha meglepő, hogy 17 évvel később az Ideafix és a rebellisek rajzolójaként látjuk viszont.

A forgatókönyvírók

A forgatókönyvekért felelős Matthieu Choquet (Miraculous, Last Man…) mellett Jérôme Erbin és Yves Coulon írták az első kötet epizódjait. A korábban újságíróként és a videójátékok területén aktív Jérôme Erbin a szerzője a BD Kids kiadónál megjelent Les Aventuriers de l’Intermonde-nak, míg Yves Coulon a Bécassine et le Trésor viking (2011) című rajzfilmhez és a La Famille Pirate című animációs TV-sorozathoz írt forgatókönyvet.

de_onverzettelijken_02-1.png

Háttértörténet:

Az időszámításunk előtti 52. évben járunk. Egész Lutetiát elfoglalták a rómaiak… Az egészet? Nem! Egy csapat rebellis kisállat Ideafix vezetésével még mindig ellenáll a megszállóknak, és megnehezíti a város latinizálására törekvő Labienus tábornok és kutyafalkája életét…

Két évvel azelőtt, hogy találkozott Asterixszel és Obelixszel egy lutetiai hentesbolt előtt az Asterix galliai körutazása című epizódban, Ideafix a város utcáin élt, felfedezte a Karmoly palota katakombáit és a Nagy Galambdúc tornyot.

A gall hősök fiatalabb és idősebb rajongói örömmel tapasztalhatják, hogy az új képregény tartalmazza mindazokat a humoros és kalandos elemeket, amelyek sikerre vitték a zseniális René Goscinny és Albert Uderzo által 1959-ben megalkotott Asterix-képregényeket.

Ideafix és barátai kalandjai tévé-sorozatként is láthatóak Idefix és a féktelen falka címmel a magyar M2-.es csatornán.

Az Ideafix és a rebellisek szereplői

idefix-1.png

Ideafix egy kiemelkedően intelligens és páratlan szimattal megáldott kutyus. Ő vezeti a rebellis kisállatok csapatát, amely ellenáll Lutetia latinizálásának.

turbine-1.png

Turbina a leggyorsabb kutya egész Lutetiában. Sajnos Ideafix hiába magyarázza el neki a terveit, ő már abban a pillanatban el is felejti.

opotix-1.png

Muszklix a banda legerősebb tagja. Semmit sem szeret jobban, mint egyenesen nekirohanni a római kutyafalkának és felöklelni őket!

babbeline_01-1.png

Szurdina egy macskalány, aki jól ismeri Lutetia minden zugát. Ha kiereszti éles karmait, a római kutyák alig bírnak menekülni előle!

netnix-1.png

Nocturnix, a bagoly Amnézix druidával él az erdőben. Úgy képzeli, ha ő maga is képes lehet varázsfőzetek készítésére. Ám sajnos ezek sosem érik el a kívánt hatást…

asmatix_01.png

Asztmatix egy nagyon, nagyon öreg lutetiai galamb, számos galliai csata veteránja. Magának a nagy Camulogenus törzsfőnöknek vitt üzenetet, amikor megsebesült.

Ideafix és a rebellisek kalandjainak alapja Asterix, a gall kalandjai, amelyeket René Goscinny és Albert Uderzo alkottak meg. ASTERIX OBELIX IDEAFIX 2021 Les Éditions Albert-René / Goscinny & Uderzo. Az animációs sorozat 2021 STUDIOS 58 / GMT PRODUCTIONS.

Ideafix és a rebellisek

IDEAFIX ÉS A REBELLISEK

1. kötet: Latinok kíméljenek!

Megjelent 2022. szeptember 26.

További információ és mintaoldalak: https://mora.hu/konyv/ideafix-es-a-rebellisek-latinok-kimeljenek/