Nincs engedélyezve a javascript.
Kerekítő Mintaintézményi Program

Kerekítő Mintaintézményi Program

2020. november 19.
kerekito_esernyos_mano_300-2.png

J. Kovács Judit a Kerekítő Program vezetője éppen 10 évvel ezelőtt, 2010-ben álmodta meg Kerekítő manó figuráját, aki a közös játékok, foglalkozások során a gyerekek barátjává, érzelmi társává válik. A Kerekítő könyvek megalkotásának célja a népi ölbeli játékok, mondókák – lovagoltatók, tenyeresdik, csiklandozók – felelevenítése volt, az hogy a mai családok életében is mindennapossá váljon a mondókázás.


A szülők és óvodapedagógusok a számos kerekítő kiadvány közül kedvükre válogathatnak. A kiadványokat Kállai Nagy Krisztina kedves, színes, a kicsiknek is izgalmas rajzai gazdagítják. Az egyes mondókák melletti instrukciók segítenek, miként játsszuk el azokat a gyerekeknek.


A könyvek mellett ma már országos szintű baba-mama foglalkozásokat is tart a Kerekítő nyolcvan kollégával több mint 110 helyszínen, ahol Kerekítő mondókás mókára, Bábos tornára és Tippentőre várják a családokat.


A bölcsődék és óvodák hétköznapjait a 2017-ben alakult Kerekítő mintaintézményi program segíti.

Kerekítő Mintaintézményi Program

A Kerekítő az óvodai –bölcsődei élet mindennapjait színesíti a magyar népi mondókákkal, dalokkal, Kerekítő manó hétköznapi és jelesnapi bábjeleneteivel, a könyvcsalád köteteivel való ismerkedéssel. Mindezekkel hozzájárulva a gyerekek érzelmi-, művészeti-, és zenei neveléséhez, olvasóvá válásukhoz és néphagyományunk őrzéséhez. A Kerekítő módszer igazi élménypedagógia Kerekítő manó bábfigurájával az élen, aki folyamatos inspirációt jelent a gyerekeknek és az óvodapedagógusoknak egyaránt. A gyerekek jó barátja, aki csoportbábként van jelen a gyerekek mindennapjaiban, közvetetten segít a közösségformálásban, és az érzelmi intelligencia fejlesztésében is.


A Kerekítő pedagógiai program egy hosszútávú együttműködés a mintaintézményekkel, amiben a népi mondókák kiemelt szerepet kapnak. Azok az óvodák és bölcsődék kapják meg a mintaintézményi minősítést, ahol minden csoport mintacsoporttá válik.


A Kerekítő módszer, melyhez továbbképzés biztosított, jól motiválja a legkíváncsibb örökmozgókat és a legvisszahúzódóbb gyerekeket is. A mondókázás és bábozás személyiségfejlesztő hatására nagyban épít.


Arról, hogy miért jó, ha egy csoport mintacsoporttá válik és melyek ennek a feltételei, bővebben ITT olvashat.

Ismerd meg a kerekítő könyvcsalád termékeit

Kerekítő – Ölbeli játékok, mondókák:

A könyvsorozatban Kerekítő manó kísér minket végig, akinek a felfedezése az újabb lapokon önmagában is jó játék. A mondókákat már az egész pici újszülöttek is szívesen hallgatják, közös eljátszásuk pedig 6-8 hónapos kortól egész nagyóvodás korig szórakoztatja a gyerekeket.


A kiadvány megvásárolható CD melléklettel vagy letölthető hanganyaggal.

Kerekítő Manó meséi – Lapozók:

Kerekítő manó – barátjával, Kacska macskával – népi mondókákat feldolgozó lapozósorozatba bújt.

Kerekítő manó - A part alatt

Kerekítő manó - A part alatt

J. Kovács Judit
Kerekítő manó - A tanyán

Kerekítő manó - A tanyán

J. Kovács Judit
Kerekítő manó - Számolóka

Kerekítő manó - Számolóka

J. Kovács Judit
Kerekítő manó altatói

Kerekítő manó altatói

J. Kovács Judit
Kerekítő manó vígasztalói

Kerekítő manó vígasztalói

J. Kovács Judit

További évszakokról, utazásról szóló Kerekítő manó mesekönyvek:

Kerekítő manó és az évszakok

Kerekítő manó és az évszakok

Acsai Roland, J. Kovács Judit
Kerekítő manó utazásai

Kerekítő manó utazásai

Acsai Roland, J. Kovács Judit
Kerekítő Manó minimeséi

Kerekítő Manó minimeséi

Acsai Roland, J. Kovács Judit

Kerekítő manó adventi élménykalendáriuma

Az idei Karácsonyi Ünnepek alkalmából Kerekítő manó adventi élménykalendáriummal készül, melyet a szülők, nagyszülők, óvodások és bölcsődések garantáltan egyaránt élveznek majd. A kalendárium advent első vasárnapján kezdődik és aranyvasárnap zárul. A zenés-bábos mókát minden nap 18:00 órakor más-más foglalkozásvezető tartja majd a Kerekítő Facebook oldalán.

A Kerekítő Facebook oldalára és Youtube csatornájára az utóbbi fél évben manós mondókás videók egész sora lett feltöltve, melyek sok új kisgyerekes családot vonzottak be a határon túlról is. Összesen hét országból kapcsolódtak be az érdeklődők.

Óvónők és kisgyermeknevelők számára mesefeldolgozást is nyújt a Kerekítő, melyet egy 100 oldalas Kerekítő manós-mondókás összeállítással együtt lehet igényelni térítésmentesen az info@kerekito.hu címen. A Facebookon egy zárt pedagóguscsoportban szintén hasznos információk és videók érhetőek el. Eddig 2400 nevelő csatlakozott a Kerekítő manó, mondókák, oviban, bölcsiben csoporthoz.

További információk:

www.kerekíto.hu

www.facebook.com