Nincs engedélyezve a javascript.

Kreatív élmény alapú olvasóvá nevelés

Családi Iránytű Klub

2021. január 15.
csaladi_iranytu_klub_januar_1290-4.jpg

Szeretettel várunk a Családi Iránytű Klub idei első, ingyenes, online eseményén, melynek témája: az olvasástanulás.

Meghívott szakértőnk ezúttal Csájiné Knézics Anikó mesterpedagógus lesz, aki a Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola elsős, másodikos osztályait tanítva hosszú évek óta nem egy feladatként, sokkal inkább kalandos utazásként kezeli az olvasástanulás folyamatát osztályaiban.

Játékokkal, kihívásokkal, közös rituálékkal vezeti végig a kicsiket a betűkkel, szótagolással, szavak, majd mondatok olvasásának útján egészen a folyékony értő olvasásig.

A Családi Iránytű Klub következő online találkozóján Csájiné Knézics Anikó mesél a mai gyerekek olvasási szokásairól, nehézségeikről és azok forrásáról, valamint megosztja azokat a módszereket, amik otthon is egyszerűen alkalmazhatóak olvasástanulás és az olvasás gyakorlása során.

A beszélgetést ajánljuk elsős gyermekek szülei mellett másodikos és nagycsoportos gyerekek szüleinek, valamint tanítóknak és óvodapedagógusoknak is.

A szakértőt Török Ágnes, a Móra Kiadó edukációs szerkesztőségének vezetője kérdezi.

A beszélgetés végén, ahogy a korábbi alkalmakon is, a résztvevők feltehetik kérdéseiket.

Az ingyenes online eseményen a Móra Kiadó facebook oldalán keresztül lehet részt venni, mely 2021. január 25-én 18-19 óráig tart.

A már lezajlott előadás megtekinthető ITT.